Ο Shinji Mikami αναφέρθηκε στο κλείσιμο της Tango Gameworks ως κάτι “Θλιβερό”

Ο θρυλικός δημιουργός και ιδρυτής της Tango Gameworks, Shinji Mikami αναφέρθηκε πρόσφατα και λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της εταιρείας ως ένα θλιβερό γεγονός.

Η Tango ήταν μια εταιρεία αγάπης, θα μπορούσαμε να πούμε, μιας και όταν ο Mikami έφυγε από την Capcom για να ιδρύσει μαζί με άλλους σχεδιαστές την PlatinumGames, είχε πάντα στο μυαλό του ότι θα κατεύθυνε έναν σημαντικό τίτλο στην εταιρεία και θα τη βοηθούσε να καθιερωθεί, πριν φύγει για να δημιουργήσει κάτι μόνος του. Ο Mikami σκηνοθέτησε το εξαιρετικό Vanquish, πριν ιδρύσει την Tango Gameworks αργότερα την ίδια χρονιά.

Η Tango Gameworks είναι ένα από τα στούντιο που άνηκαν στην Bethesda Softworks. Η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει μερικά παιχνίδια που έχουν αποσπάσει θετικές κριτικές και μεγάλες πωλήσεις όπως τα The Evil Within, The Evil Within 2, Ghostwire: Tokyo και το αναγνωρισμένο, βραβευμένο και πλέον αγαπημένο Hi-Fi Rush.

Σε όλη αυτή την όντως θλιβερή ιστορία, ο Shinji Mikami εξέφρασε την λύπη του με μια λιτή ανάρτηση στο X:

Μπορεί η Arkane Austin ή η Alpha Dog να μην κατάφεραν να σημειώσουν τρομερές πωλήσεις ή αναγνώριση, με το Redfall να κυκλοφορεί σε μια…άθλια κατάσταση και το Mighty Doom να μην τραβάει την προσοχή, η Tango Gameworks όμως ήταν μια ομάδα ανάπτυξης με ιδιαίτερο ταλέντο και ξεχωριστούς τίτλους που λίγο-πολύ όλοι μας γνωρίζουμε ή έστω έχουμε ακούσει.

Ας ελπίσουμε πως τώρα, ο θρυλικός δημιουργούς θα μπορέσει να δώσει έστω την έμπνευση σε άλλες ομάδες (ή και να ξαναιδρύσει κάποια) να δημιουργήσουν μοναδικά παιχνίδια.