Η Microsoft επιβάλλει την ενεργοποίηση του OneDrive

Η Microsoft προχωράει στην υποχρεωτική ενσωμάτωση του OneDrive στους χρήστες της, καθιστώντας το ως μια προεπιλεγμένα ενεργοποιημένη επιλογή για εφεδρικά αντίγραφα αρχείων, προκαλώντας, όπως είναι αναμενόμενο, δυσαρέσκεια στους χρήστες.

Σε αντίθεση με την Apple και την Google, που προσφέρουν online backups ως opt-in επιλογή, η Microsoft ενεργοποιεί αυτόματα τα εφεδρικά αντίγραφα στο OneDrive κατά την εγκατάσταση των Windows 11, δημιουργώντας προβλήματα στους χρήστες που επιθυμούν καθαρή εγκατάσταση χωρίς επιπλέον αρχεία και φακέλους από το OneDrive.

Αυτό το μέτρο υποχρεωτικής ενσωμάτωσης στο οικοσύστημα της Microsoft προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, καθώς πολλοί χρήστες βρίσκονται προ εκπλήξεως όταν βλέπουν τα εικονίδια και τους φακέλους του OneDrive στην επιφάνεια εργασίας τους μετά από μια νέα εγκατάσταση των Windows 11.

Η Microsoft πιέζει τους χρήστες προς το κλειστό οικοσύστημά της, αφαιρώντας επίσημες οδηγίες για μετατροπή των λογαριασμών Microsoft Account σε τοπικούς λογαριασμούς και κάνοντας πιο δύσκολη την αλλαγή προεπιλεγμένων εφαρμογών. Ενώ το OneDrive είναι μια οικονομικά προσιτή και αξιόπιστη λύση για cloud storage, η επιβολή του στους χρήστες χωρίς την ενημέρωσή τους είναι κάτι το αρνητικό σε αυτή την περίπτωση. Αντί να το επιβάλλει, η Microsoft θα έπρεπε να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης του OneDrive, ώστε οι χρήστες να το επιλέγουν συνειδητά έναντι άλλων υπηρεσιών όπως το Google Drive ή το iCloud.