Δεν πάει καλά η ανάπτυξη του Perfect Dark

Με την πρόσφατη είδηση πως η Microsoft έκλεισε τέσσερα μεγάλα της studio, το μέλλον των υπόλοιπων παιχνιδιών που βρίσκονται υπό ανάπτυξη για την εταιρεία δεν φαίνεται και τόσο…λαμπρό.

Αυτό φαίνεται από μια νέα φήμη που κυκλοφορεί και εστιάζει στον Jeff Grub ο οποίος αποκαλύπτει μια σειρά από προβλήματα στην ανάπτυξη του reboot της σειράς Perfect Dark από τα Xbox Game Studios.

Η κατάσταση της ανάπτυξης του τίτλου περιγράφεται ως “πολύ κακή”, με τον Grubb να υποδηλώνει ότι το παιχνίδι δεν είναι έτοιμο για κυκλοφορία και να αμφισβητεί την ετοιμότητά του με οποιονδήποτε τρόπο. Η επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας από άλλους δημοσιογράφους όπως ο Alex Donaldson και ο Liam Robertson (DidYouKnowGaming) προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία.

Η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει την ανασφάλεια που περιβάλλει το έργο της The Initiative, του στούντιο που ανέλαβε την ανάπτυξη του Perfect Dark. Φυσικά, δεν λείπουν τα προβλήματα συνεργασίας με άλλα στούντιο και η απώλεια κορυφαίων στελεχών οδηγούν την πορεία του παιχνιδιού να φαίνεται περισσότερο σαν μια δύσκολη πρόκληση παρά μια βεβαιότητα.

Δεν αποκλείεται, αν το παιχνίδι είναι ποτέ έτοιμο, να το δούμε σε μια κακή κατάσταση δεδομένων και των παρόντων συνθηκών.

Για την ιστορία, το Perfect Dark ανακοινώθηκε το 2020 και θα είναι ένα νέο first-person shooter. Αποτελεί το reboot μιας ιστορικής σειράς παιχνιδιών, με το αρχικό Perfect Dark να κυκλοφορεί το 2000 για το Nintendo 64 ενώ απέσπασε εξαιρετικές κριτικές για το gameplay, την ιστορία και την ατμόσφαιρά του.