TeamFight Tactics: Πέντε από τα καλύτερα Set 10 comps

To Teamfight Tactics εισήγαγε το 10ο set στoυς live serves, με ένα θέμα εμπνευσμένο από τη μουσική και μια ποικιλία συγκροτημάτων και μουσικών ειδών. Το set περιστρέφεται γύρω από τη συγκέντρωση καλλιτεχνών από διάφορα είδη, σχήματα και μεγέθη για να εξασφαλίσουμε τη νίκη δημιουργώντας μια “στρατηγικά νικητήρια σύνθεση”.

Για παίκτες που αναζητούν ισχυρές ομάδες από το Patch 13.24 του Teamfight Tactics, αρκετές επιλογές μας προσφέρουν μια σταθερή πιθανότητα να φτάσουμε τους TOP 4. Ενώ η ευελιξία γύρω από αντικείμενα, level ups και το store rotation είναι απαραίτητη, οι συνθέσεις παρακάτω μπορεί να ξεχωρίσουν ως αξιόπιστες επιλογές επιτυχίας στο τρέχον meta.

Big Shots

Οι λάτρεις των AD Carries μπορούν να βασιστούν σε αυτή την σύνθεση μετά το Patch 13.24. Η στρατηγική της σύνθεσης αυτής βασίζεται κυρίως στους Ezreal και Jhin για την βασική ζημιά με tanks όπως τους Illaoi, Thresh και Yorick να τραβάνε το Damage. H συνταγή της επιτυχίας εδώ είναι η αύξηση του Level για να ξεκλειδώσουμε τον Ezreal οπότε θα πρέπει να κρατάμε τους πόντους υγείας μας σταθερούς μέχρι το Level 8. Έτσι, θα πρέπει να χτίζουμε νωρίς αντικείμενα ή να φροντίσουμε για μια σταθερή και δυνατή ομάδα.

Αφού ξεκλειδώσουμε τον Ezreal, και τον βάλουμε στην ομάδα μας, επικεντρώνουμε σε αντικειμενα όπως το Blue Buff, Red Buff και Infinity Edge. Από την άλλη, η Illaoi θα πρέπει να έχει αντίστοιχα tank items όπως το Warmog’s Armor, Dragon’s Claw & Bramble Vest.

Country Moshers

Οι Country Moshers με την Country μουσική τους είναι ένα Slow Roll Build αλλά μια από τις δυνατότερες ομάδες του PBE. Αποτελεί, ακόμα και μετά από μερικά nerfs, μια καλή επιλογή για τους λάτρεις των ADC Champions. Σαν Slow Roll, το build αρχίζει να αναδεικνύεται στο Level 7 και στην ανακάλυψη σημαντικών champions όπως η Vex, η Samira, ο Amumu, o Urgot και Sett. Εδώ σημαντική είναι η αύξηση των Champions σε 3-Star Variants για την μέγιστη ζημιά.

Αυτοί που πρέπει να λάβουν αντικείμενα πρώτοι απ’όλους είναι οι Urgot και Samira με τον πρώτο να πρέπει να λάβει ένα Bloodthirster, ένα Sterak’s Gage και ένα Titan’s Resolve ώστε να αντέχει τα χτυπήματα. Από την άλλη, η Samira χρειάζεται αντικείμενα όπως το Last Whisper, το Infinity Edge και Giant Slayer για μέγιστη ζημιά στις αντίπαλες ομάδες.

K/DA All Out

Το KD/A All-Out είναι ένα άλλο comp με κόστος 4 που είναι μια καλή επιλογή. Αυτή η σύνθεση ακολουθεί μια προεπιλεγμένη στρατηγική για το leveling και θέλουμε έναν K/DA Headliner για να φτάσουμε το K/DA Level 7. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρούμε την Ahri, αλλά είναι επίσης αποδεκτό να παίξουμε και με K/DA Neeko ή Akali.

Η τοποθέτηση για την σύνθεση θα ποικίλει αρκετά ανάλογα με το ποιο σχέδιο του K/DA έχετε, οπότε εδώ πρέπει να το προσαρμόσουμε αναλόγως.

Αν βρούμε την Spellweaver Ahri, μπορούμε να φτάσουμε τα Spellweaver 5 κατεβαίνοντας στo K/DA Level 5. Ωστόσο, τo K/DΑ Level 7 παρέχουν ένα πολύ αναγκαίο άνοιγμα στην δύναμη της ομάδας σας, οπότε στοχεύουμε πάντα στους Headliners.

GIANTS

Σε αυτήν τη στρατηγική, η προσοχή πέφτει σε πρωταθλητές όπως η Senna, η Akali και ο Ekko, προσφέροντας ευελιξία είτε με μια 3-star Senna είτε με κυριαρχία προς το τέλος του παιχνιδιού με την Akali.

Για να εκτελέσουμε αυτή τη True Damage σύνθεση , πρέπει να προσέξουμε τους Champions που θα πάρουμε στο Early Game, αναζητώντας πιθανούς True Damage Headliners όπως οι Senna, Ekko και Akali και προσαρμόζοντας τη στρατηγική μας ανάλογα. Θα πρέπει να διαχειριστούμε το χρυσό μας με σύνεση, φτάνοντας πάνω από 50 για να αυξήσουμε τις πιθανότητές να βρούμε τους σημαντικούς 3-star champions με ιδιαίτερη έμφαση στην Senna.

Η Senna μένει ως κεντρική φιγούρα, αξιοποιώντας το ισχυρό True Damage αποτέλεσμα που μπορεί να προσδώσει. Αποκτώντας ένα True Damage έμβλημα, καλούμαστε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να προσθέσουμε την Caitlyn ως μπαλαντέρ για επιπλέον ζημιά. Στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσουμε τα έσοδα χρυσού, θέτοντας έτσι τις βάσεις για ένα μεγάλο boost προς το τέλος του αγώνα.

EDM Moshers

Oι EDM Moshers είναι μια ακόμα ανερχόμενη σύνθεση που έχει αποκτήσει σημαντική δημοτικότητα πρόσφατα, μιας και εστιάζει στη δύναμη του 3-Star Jax ως damage dealer. Η επιτυχία αυτής της σύνθεσης βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην απόκτηση ενός EDM Headliner Jax, που απαιτεί τουλάχιστον EDM Level 5 για να μεγιστοποιηθεί ο αντίκτυπος της ικανότητας του σε περισσότερες από μια μονάδες. Είναι απαραίτητο να παραμένουμεσε χαμηλότερο επίπεδο για να αυξήσουμετις πιθανότητες να δημιουργήσουμε έναν 3-Star Jax νωρίς στον αγώνα.

Τέλος, μιας και ο Jax είναι το σημαντικότερο unit στην ομάδα μας, θα πρέπει να εστιάσουμε σε AP αντικείμενα όπως Titan’s Resolve, Jeweled Gauntlet και Hand of Justice. Αντικείμενα όπως ένα δεύτερο Jeweled Gauntlet και Spear of Shojin θα πρέπει να κατανέμονται στην Lux.