Θύμα διαρροών η Insomniac Games

H Insomniac Games, γνωστή για την σειρά Marvel’s Spider-Man, έπεσε θύμα μεγάλης διαρροής δεδομένων από την ομάδα της Rhysida, ενός ransomware group.

Η Rhysida είχε δώσει διορία 7 ημερών στην Insomniac ώστε να πληρώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό ώστε να μην δωθούν τα δεδομένα στο διαδίκτυο. Μετά από εφτά ημέρες λοιπόν, η ομάδα ολοκλήρωσε την απειλή της διαρρέοντας 1.6ΤΒ εσωτερικών αρχείων μέσα στα οποία υπήρχαν και τα σχέδια της σειράς Spider-Man μέχρι το 2032 αλλά και σχέδια για μελλοντικά παιχνίδια, προγράμματα ανάπτυξης και εκτιμήσεις πωλήσεων.

Φυσικά, η διαρροή περιέχει και προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων με αποτέλεσμα δηλώσεις και μέτρα προστασίας να αποτελούν στοιχείο μεγάλου ενδιαφέροντος από την Sony και την Insomniac οι οποίες δεν έχουν δώσει κάποιο σημάδι ζωής.

Η Rhysida είναι μια αρκετά μεγάλη ομάδα και υπεύθυνη για την διάτρηση της ασφάλειας της Βρετανικής Βιβλιοθήκης απ’όπου κλάπηκαν δεδομένα χρηστών και πωλήθηκαν στο Dark Web. Η ομάδα αποτελεί και το επίκεντρο προσοχής των US Department of Defence, Cybersecurity and Infrastructure Security Agency και Multi-State Information Sharing and Analysis Centre δεδομένης της δραστηριότητάς τους.