Η Electronic Arts αλλάζει το logo της Frostbite Engine

H Electronic Arts προχωράει σε ένα κύμα αλλαγών με πρώτη αλλαγή το rebranding της in-house engine της Frostbite. Η αλλαγή γίνεται με σκοπό την ανανέωση στην συνεργασία της με τα υπόλοιπα στούντιο της, ενώ τονίζει ότι οι ομάδες ανάπτυξης έχουν την ελευθερία να επιλέξουν όποια engine προτιμούν.

Η μηχανή που φτιάχτηκε από την DICE για την σειρά Battlefield έγινε αμέσως η βασική μηχανή ανάπτυξης των studios της EA και χρησιμοποιήθηκε σε τίτλους όπως τα Mass Effect: Andromeda & Anthem ενώ ο πιο πρόσφατος τίτλος είναι το Dead Space (Remake).

H μετανομασία της μηχανής περιλαμβάνει ένα νέο logo αλλά με το ίδιο όνομα. Ο συμβολισμός του νέου logo δηλώνει το συνεργατικό πνεύμα που διαμορφώνει την μηχανή.

Η Frostbite Engine έχει δεχθεί μια πληθώρα αλλαγών ανά τα χρόνια με τίτλους όπως το Dragon Age Dreadwolf να την χρησιμοποιούν. Ωστόσο, η ελευθερία στην χρήση άλλων μηχανών ίσως σηματοδοτήσει μια νέα αρχή που θα μας δώσει καλύτερους τίτλους – τουλάχιστον αποδοτικά. Η ΕΑ από την άλλη, δεσμεύεται να κάνει την Frostbite την πρώτη επιλογή όλων.