Συγγραφείς βιντεοπαιχνιδιών υπερασπίζονται την Sweet Baby Inc.

Εδώ και μερικές μέρες, ένα νέο δράμα φαίνεται να εκτυλίσσεται στο Twitter μεταξύ παικτών και game developers που δέχονται συμβουλές από εταιρείες όπως η Sweet Baby Inc., για την δημιουργία σεναρίων με επίκεντρο την διαφορετικότητα.

Η Mary Kenney, αναπληρώτρια διευθύντρια αφήγησης στην Insomniac Games, αναφέρθηκε πρόσφατα στις συνεχιζόμενες διαδικτυακές συζητήσεις σχετικά με την ανάπτυξη αφηγηματικών και συμβουλευτική εταιρεία Sweet Baby Inc.

Η εταιρεία τέθηκε υπό έλεγχο όταν μια ομάδα την κατηγόρησε ότι επέβαλε μια «ατζέντα αφύπνισης» στα στούντιο με τα οποία συνεργαζόταν για να αυξήσει την διαφορετικότητα στα βιντεοπαιχνίδια. Ωστόσο, μετά από μια αναφορά του Kotaku, αρκετοί δημιουργοί παιχνιδιών έχουν αποσαφηνίσει τις εσφαλμένες αντιλήψεις σχετικά με τον ρόλο εταιρειών όπως η Sweet Baby Inc.

https://twitter.com/marykanpie/status/1765390220940185854

H Kenney εξήγησε ότι οι σύμβουλοι αφήγησης, που προσλαμβάνονται από στούντιο κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης παιχνιδιών, παρέχουν βοήθεια στην εμπλουτισμό ή τη βελτίωση των αφηγηματικών στοιχείων. Τονίζοντας ότι οι σύμβουλοι δεν έχουν τον τελικό λόγο, τόνισε ότι οι προτάσεις και οι συνεισφορές τους πρέπει να εγκριθούν από την βασική ομάδα ανάπτυξης πριν ενσωματωθούν στο παιχνίδι. H Kenney τόνισε ότι οι συμβουλευτικές ομάδες όπως η Sweet Baby Inc. δεν στοχεύουν να διαταράξουν τα παιχνίδια, αλλά να συμβάλουν θετικά ενισχύοντας τις πλοκές και το βάθος των χαρακτήρων, ανακουφίζοντας έτσι τον φόρτο εργασίας της βασικής αφηγηματικής ομάδας.

Η Sweet Baby Inc. έχει συμμετάσχει σε διάφορα “blockbuster” project, συμπεριλαμβανομένων των God of War Ragnarök, Marvel’s Spider-Man 2, Alan Wake 2, Suicide Squad: Kill the Justice League, Marvel’s Wolverine και South of Midnight. H Kenney ανέδειξε το “ταλέντο και την αφοσίωση” των εργαζομένων της εταιρείας. Επιπλέον, ο σκηνοθέτης του Alan Wake 2 Kyle Rowley κατέρριψε τις φήμες σχετικά με την εθνικότητα του χαρακτήρα Saga Anderson, διευκρινίζοντας ότι η Sweet Baby Inc. δεν ήταν υπεύθυνη για τυχόν αλλαγές σχετικά με τη φυλή του χαρακτήρα.

Η Mary Kenney, ως μέλος της ομάδας ανάπτυξης του Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, δημιούργησε τον χαρακτήρα Hailey Cooper, η οποία είναι μαύρη και κωφή. Η Kenney τόνισε τη σημασία της συνεργασίας τόσο με εσωτερικούς όσο και με εξωτερικούς συμβούλους, καθώς και με την ηθοποιό Natasha Ofili, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Hailey απεικονιζόταν αυθεντικά και αντιπροσώπευε θετικά την κοινότητα των Κωφών.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε όμως, αυτές οι δηλώσεις δεν είχαν τον θετικότερο αντίκτυπο όπως και η αποδοχή των παικτών για τα σενάρια και τους χαρακτήρες πολλών από των παιχνιδιών που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Ομολογουμένως, αν και η ιστορία σε αυτά τα παιχνίδια μπορεί να είναι καλή, υπάρχουν πολλά “cliche” (πλέον) που “φωνάζουν” διαφορετικότητα, πόσο μάλλον σε χαρακτήρες που στα πρώτα τους παιχνίδια δεν ήταν έτσι. Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι το Suicide Squad που σκότωσε την Justice League με εξευτελιστικό, στις περισσότερες περιπτώσεις, τρόπο σε μια προσπάθεια να ακυρώσει την κουλτούρα και τα “αρέσω” μιας γενιάς.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό το δράμα, ειδικά όταν υπάρχουν tweets σαν αυτό: