Ρεκόρ ταυτόχρονων παικτών στο Fallout 76

Τον τελευταίο καιρό, σίγουρα όλοι παρατηρήσαμε την επαναφορά της σειράς παιχνιδιών Fallout στο προσκήνιο, μετά την προβολή της ομώνυμης σειράς στο Amazon.

Μαζί με τα πρώτα παιχνίδια της σειράς, το Fallout 76, το live-service multiplayer παιχνίδι της σειράς κατέγραψε ιστορικό αριθμό ταυτόχρονων παικτών σύμφωνα με το SteamDB, ξεπερνώντας τους 66.000 στο Steam μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η προσέλευση του κοινού στο Fallout 76 αυξήθηκε ακόμη περισσότερο με την προσθήκη του στο Game Pass της Microsoft, παρέχοντάς το δωρεάν στους συνδρομητές. Η σειρά Fallout συνολικά γνωρίζει αύξηση στη δημοτικότητά της, με το Fallout 4 να φτάνει τους 164.190 παίκτες ταυτόχρονα και το Fallout 76 να καταγράφει ιστορικό αριθμό παικτών στην πλατφόρμα της Valve.

Η αύξηση της δημοτικότητας των παιχνιδιών Fallout επηρεάζει ακόμη και διάφορες modding σελίδες όπως το NexusMods, που δηλώνουν δυσκολίες λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας. Οι αριθμοί των παικτών αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω λόγω της διαθεσιμότητας τους σε πολλές άλλες πλατφόρμες.

Για όσους δεν γνωρίζουν, Το Fallout 76 είναι ένα online multiplayer action role-playing της Bethesda Game Studios. Κυκλοφόρησε το 2018 και αποτελεί το πρώτο παιχνίδι στη σειρά που εστιάζει κυρίως στο multiplayer κομμάτι, επιτρέποντας στους παίκτες να εξερευνούν έναν ανοιχτό κόσμο σε μια μεταποκαλυπτική Αμερική.

Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα στην επαρχία της West Virginia και προσφέρει έναν μεγάλο, ανοιχτό κόσμο γεμάτο με περιπέτειες, εχθρούς και μυστήρια. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ενός επιζώντα από το Πόλεμο του 2077 και προσπαθούν να επιβιώσουν στον επικίνδυνο κόσμο, να χτίσουν καταφύγια και να διερευνήσουν τα ερείπια της παλιάς κοινωνίας.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που είναι κοινά στη σειρά Fallout, όπως την πολλαπλή επιλογή διαλόγου, την εξέλιξη του χαρακτήρα μέσω της ανάπτυξης δεξιοτήτων και την ανακάλυψη εξοπλισμού και αντικειμένων. Επιπλέον, το Fallout 76 εστιάζει στη συνεργασία μεταξύ παικτών, επιτρέποντας τους να σχηματίζουν ομάδες και να συνεργάζονται για την επίλυση αποστολών και την εξερεύνηση του κόσμου.

Τέλος, οι φίλοι της RPG σειράς περιμένουν και την έλευση (πόσο μάλλον την ανακοίνωση) του Fallout 5, ενώ ο Todd Howard επιβεβαίωσε ότι θα είναι το επόμενο παιχνίδι του στούντιο μετά το The Elder Scrolls 6.