Δημιουργοί του WipEout ιδρύουν νέο studio

Οι δημιουργοί του αυθεντικού κλασικού WipEout του PS1 δημιούργησαν ένα νέο στούντιο, με ένα futuristic sports παιχνίδι υπό ανάπτυξη.

Το όνομα του studio είναι Starlight Games, βρίσκεται στο Λίβερπουλ της Αγγλίας και ιδρύθηκε από τον προγραμματιστή της Psygnosis, Gary Nichols o οποίος θα συνεργαστεί με τον συνδημιουργό του WipEout, Nick Burcombe και τον συνδημιουργός του Skate και πρώην σκηνοθέτη του Horizon: Call of the Mountain, Andy Santos.

Tο νεοσύστατο στούντιο θα χρησιμοποιεί την Unreal Engine 5 για την ανάπτυξη, ενώ παράλληλα θα καλλιεργήσει αναδυόμενα ταλέντα. Το πρώτο τους έργο, το House of Golf 2 είναι μια ιδιότροπη εκδοχή του mini golf σε οικιακά περιβάλλοντα και αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2024 σε PC, PlayStation 5 και Xbox Series X/S.

Πέρα από αυτό, το στούντιο έχει δύο φιλόδοξους τίτλους στα σκαριά. Το πρώτο είναι ένα φουτουριστικό αθλητικό παιχνίδι με υπεύθυνο τον Burcombe, που υπόσχεται ένα μοναδικό όραμα στο είδος. Το δεύτερο έργο παραμένει ένα μυστήριο, το οποίο περιγράφεται ως μια «εμπειρία strategy sci-fi rogue-lite δράσης», υποδηλώνοντας έναν συνδυασμό στρατηγικής, στοιχείων επιστημονικής φαντασίας και δυναμικούς μηχανισμούς.

Πριν από όλα τα παραπάνω, ο Santos, βασικό πρόσωπο στην ανάπτυξη του Horizon: Call of the Mountain, έφυγε από το Firesprite τον Φεβρουάριο του 2022, μια κίνηση πριν από την κυκλοφορία του παιχνιδιού κατά ένα χρόνο. Η μελλοντική τροχιά της σειράς WipEout, γνωστή για τους αγώνες αντιβαρύτητας υψηλών οκτανίων, παραμένει αβέβαιη μετά την κυκλοφορία του Omega Collection στο PS4, το οποίο έλαβε μια μεταφορά στο PS VR το 2018.