Η Embracer χωρίζεται σε τρεις οντότητες

Ο Όμιλος Embracer, αφού έγινε το χέρι που οδήγησε στο κλείσιμο δεκάδων στούντιο και χιλιάδων απολύσεων, ανακοίνωσε μια ακόμα “στρατηγική αναδιάρθρωση” σε τρεις διακριτές οντότητες, η καθεμία με τη δική της εστίαση και ταυτότητα.

Μία από αυτές τις οντότητες, η Middle-earth Enterprises and Friends, πρόκειται να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη παιχνιδιών στον εκτεταμένο κόσμο του franchise The Lord of the Rings. Η Embracer επιθυμεί “να αξιοποιήσει τις δυνατότητες αυτής της αγαπημένης IP, με εξέχοντα στούντιο όπως οι Crystal Dynamics, Eidos Montreal και 4A Games υπό την ομπρέλα της”.

Η Coffee Stain and Friends θα εξυπηρετήσει την ανάπτυξη ανεξάρτητων παιχνιδιών, στεγάζοντας στούντιο όπως η Coffee Stain (γνωστή για τίτλους όπως το Goat Simulator και το Valheim), η Ghost Ship Games και η Tarsier Studios.

Τέλος, ο Όμιλος Asmodee θα επιβλέπει το τμήμα επιτραπέζιων τυχερών παιχνιδιών της Embracer, συμπεριλαμβανομένων διάσημων εμπορικών σημάτων όπως το Ticket to Ride, το Exploding Kittens και το Catan. Με αυτή, η Asmodee στοχεύει να συνεχίσει την κυριαρχία της στην αγορά επιτραπέζιων παιχνιδιών.