Νέο κύμα απολύσεων στην Ubisoft

Η Ubisoft προχώρησε σε έναν ακόμα γύρο απολύσεων 45 θέσεων ως μέρος μιας προσπάθειας αναδιάρθρωσης με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στις κεντρικές Global Publishing δομές της και στην Ασία-Ειρηνικό.

Η είδηση έρχεται μέσω του Dead Game Newsletter και αρκετό καιρό μετά τον τελευταίο κύκλο απολύσεων της εταιρείας. Συγκεκριμένα, η Ubisoft ήταν μια από τις εταιρείες που απέλυσε μεγάλο αριθμό εργαζομένων με πάνω από 1.000 άτομα τον Νοέμβριο του 2023, ακολουθούμενη από τη Microsoft με 1.900 άτομα απόλυση από το τμήμα Xbox τον Ιανουάριο του 2024 και τη Sony να απολύει 900 υπαλλήλους τον Φεβρουάριο.

Οι απολύσεις στην Ubisoft αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών και την προσαρμογή στις αλλαγές της αγοράς, με στόχο τη μακροπρόθεσμη επιτυχία. Σε ανακοίνωσή της, η Ubisoft τόνισε ότι αυτές οι αποφάσεις δεν ελήφθησαν επιπόλαια και ότι θα παρασχεθεί ολοκληρωμένη υποστήριξη στους εργαζόμενους που επηρεάζονται.

Η εταιρεία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη συμβολή όσων επηρεάστηκαν από τις απολύσεις και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να περιηγηθεί στο εξελισσόμενο τοπίο της βιομηχανίας με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ευελιξία.

Ομολογουμένως δεν ήταν και οι καλύτερες χρονιές για την εταιρεία μιας και τα Assassin’s Creed: Mirage, Prince of Persia: The Lost Crown και Skull & Bones να μην καταφέρνουν να σημειώσουν πωλήσεις ούτε να κρατάνε το ενδιαφέρον των παικτών.