EKTAKTO | Απολύσεις ύψους 1900 εργαζομένων σε Xbox και Activision Blizzard

Η Microsoft ανακοίνωσε από το πουθενά το δικό της κύμα απολύσεων, λίγο καιρό μετά την απόκτηση της Activision Blizzard. Οι απόλυσεις ανέρχονται σε 1900 άτομα από τα τμήματα του gaming σε Activision Blizzard, King, Xbox και ZeniMax Media.

Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται στους 22,000 οπότε επηρεάστηκε περίπου το 8% του συνόλου.

Ο CEO της Microsoft Gaming, δήλωσε:

“Λάβαμε την οδυνηρή απόφαση να μειώσουμε το μέγεθος του εργατικού δυναμικού μας στα παιχνίδια κατά περίπου 1.900 ρόλους από τα 22.000 άτομα της ομάδας μας. Η ηγετική ομάδα του Gaming και εγώ δεσμευόμαστε να πλοηγηθούμε σε αυτήν τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά. Οι άνθρωποι που επηρεάζονται άμεσα από αυτές τις μειώσεις έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της Activision Blizzard, της ZeniMax και των ομάδων Xbox και θα πρέπει να είναι περήφανοι για όλα όσα έχουν καταφέρει εδώ.”

Παράλληλα με τις απολύσεις, ο πρόεδρος της Blizzard Entertainment Mike Ybarra και ο συνιδρυτής και επικεφαλής σχεδιαστής Allen Adham ανακοίνωσαν και οι δύο τις αποφάσεις τους να αποχωρήσουν από την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, ο Ybarra δήλωσε τα εξής:

Έχοντας ήδη περάσει 20 και πλέον χρόνια στη Microsoft και με την απόκτηση της Activision Blizzard πίσω μας, ήρθε η ώρα να γίνω (για άλλη μια φορά) ο μεγαλύτερος θαυμαστής της Blizzard απ’ έξω.”

Σε ένα εσωτερικό σημείωμα, ο πρόεδρος της Microsoft Gaming Content and Studios, Matt Booty, είπε:

Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, ο Mike στο παρελθόν πέρασε περισσότερα από 20 χρόνια στη Microsoft. Τώρα που είδε την εξαγορά ως πρόεδρος της Blizzard, αποφάσισε να φύγει από την εταιρεία.

Για την αποχώρηση του Adham, ο Booty πρόσθεσε:

Ως ένας από τους συνιδρυτές της Blizzard, ο Allen είχε μεγάλο αντίκτυπο σε όλα τα παιχνίδια της Blizzard. Η επιρροή του θα είναι αισθητή για τα επόμενα χρόνια, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα, καθώς ο Άλεν σχεδιάζει να συνεχίσει να καθοδηγεί νέους σχεδιαστές σε όλο τον κλάδο.

Το απροειδοποίητο παιχνίδι επιβίωσης της Blizzard Entertainment έχει επίσης ακυρωθεί. Σύμφωνα με τον Booty, η Blizzard Entertainment θα «μετακινήσει μερικούς από τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό σε ένα από τα πολλά πολλά υποσχόμενα νέα έργα που έχει η Blizzard στα αρχικά στάδια ανάπτυξης».

Στο μήνυμά του ο Phil Spencer γράφει:

Έχουν περάσει λίγο περισσότερο από τρεις μήνες από τότε που οι ομάδες Activision, Blizzard και King εντάχθηκαν στη Microsoft. Καθώς προχωράμε προς τα εμπρός το 2024, η ηγεσία της Microsoft Gaming και της Activision Blizzard έχει δεσμευτεί να ευθυγραμμιστεί σε μια στρατηγική και ένα σχέδιο εκτέλεσης με μια βιώσιμη δομή κόστους που θα υποστηρίξει το σύνολο της αναπτυσσόμενης επιχείρησής μας. Μαζί, θέσαμε προτεραιότητες, προσδιορίσαμε τομείς αλληλοεπικάλυψης και διασφαλίσαμε ότι είμαστε όλοι ευθυγραμμισμένοι με τις καλύτερες ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, λάβαμε την οδυνηρή απόφαση να μειώσουμε το μέγεθος του εργατικού δυναμικού μας στα παιχνίδια κατά περίπου 1900 ρόλους από τα 22.000 άτομα της ομάδας μας. Η ηγετική ομάδα του Gaming και εγώ δεσμευόμαστε να πλοηγηθούμε σε αυτήν τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά. Τα άτομα που επηρεάζονται άμεσα από αυτές τις μειώσεις έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των ομάδων Activision Blizzard, ZeniMax και Xbox και θα πρέπει να είναι περήφανοι για όλα όσα έχουν καταφέρει εδώ. Είμαστε ευγνώμονες για όλη τη δημιουργικότητα, το πάθος και την αφοσίωση που έχουν φέρει στους αγώνες μας, στους παίκτες μας και στους συναδέλφους μας. Θα παρέχουμε την πλήρη υποστήριξή μας σε όσους επηρεάζονται κατά τη διάρκεια της μετάβασης, συμπεριλαμβανομένων των παροχών απόλυσης που ενημερώνονται από την τοπική νομοθεσία για την απασχόληση. Εκείνοι των οποίων οι ρόλοι θα επηρεαστούν θα ειδοποιηθούν και σας ζητούμε να συμπεριφέρεστε στους αποχωρούντες συναδέλφους σας με σεβασμό και συμπόνια που συνάδουν με τις αξίες μας.

Κοιτάζοντας το μέλλον, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε τομείς που θα αναπτύξουν την επιχείρησή μας και θα υποστηρίξουν τη στρατηγική μας να προσφέρουμε περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους παίκτες σε όλο τον κόσμο. Αν και αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα μας, είμαι τόσο σίγουρος όσο ποτέ για την ικανότητά σας να δημιουργείτε και να καλλιεργείτε τα παιχνίδια, τις ιστορίες και τους κόσμους που φέρνουν τους παίκτες κοντά.

Ενώ ο πρώην πρόεδρος της Blizzard Mike Ybarra έγραψε:

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους επηρεάστηκαν σήμερα για τη σημαντική συνεισφορά τους στις ομάδες τους, στη Blizzard και στις ζωές των παικτών. Είναι μια απίστευτα δύσκολη μέρα και η ενέργειά μου και η υποστήριξή μου θα επικεντρωθούν σε όλα αυτά τα καταπληκτικά άτομα που επηρεάστηκαν – αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση προβληματισμό για την εκπληκτική δουλειά σας. Αν υπάρχει κάτι με το οποίο μπορώ να βοηθήσω, συνδέσεις, συστάσεις κ.λπ., στείλτε μου DM.

Προς την κοινότητα της Blizzard: Θέλω επίσης να σας ενημερώσω όλους ότι σήμερα είναι η τελευταία μου μέρα στη Blizzard. Το να ηγηθείς της Blizzard σε έναν απίστευτο χρόνο και να είσαι μέλος της ομάδας, να τη διαμορφώσεις για το μέλλον, ήταν απόλυτη τιμή. Έχοντας ήδη περάσει 20 και πλέον χρόνια στη Microsoft και με την εξαγορά της Activision Blizzard πίσω μας, ήρθε η ώρα να γίνω (για άλλη μια φορά) ο μεγαλύτερος θαυμαστής της Blizzard απ’ έξω.

Στις απίστευτες ομάδες της Blizzard — σας ευχαριστώ. Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν το πώς νιώθω για όλους εσάς. Είσαι καταπληκτικός. Συνεχίστε να κάνετε απίστευτα πράγματα και κρατήστε πάντα την Blizzard blue και τον παίκτη στην πρώτη γραμμή κάθε απόφασης.

Σε όλους όσους επηρεάστηκαν σήμερα — είμαι πάντα στη διάθεσή σας και καταλαβαίνω πόσο προκλητικές είναι οι σημερινές ειδήσεις. Η καρδιά μου είναι με τον καθένα από εσάς.