Απολύσεις στην δημιουργό του Dead by Daylight, Behaviour Interactive

[Eνημέρωση 18:00] H Behaviour Interactive έκανε τις εξής δηλώσεις:

“Πρόσφατα, οι μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς κατέστησαν αναγκαία την προσαρμογή του πεδίου εφαρμογής πολλών έργων της ομάδας μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η προτίμησή μας είναι πάντα η εκ νέου ανάθεση ταλέντων σε άλλα έργα. Δυστυχώς, αυτή η επιλογή δεν είναι πάντα διαθέσιμη σε εμάς. Αυτές οι αποχωρήσεις αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 3% του συνολικού εργατικού δυναμικού μας”

[Αρχικό 13:28] Μια ακόμα εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών, η δημιουργός του Dead By Daylight, Behaviour Interactive φαίνεται να αποδεσμεύει προσωπικό σύμφωνα με αναφορά του Kotaku.

Αναφέρεται πως περίπου 45 εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου με τις απολύσεις να έχουν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο και αυτό να γίνεται στο studio του Montreal.

Την περασμένη χρονιά, ένα μεγάλο κύμα απολύσεων καταγράφηκε στην βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, κύμα που συνεχίζεται και μέσα στο 2024 με εταιρείες όπως το Twitch, η Bossa Studios, οι 3D Realms & Slipgate Ironworks και η Lost Boys Interactive να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές.

Η LinkedIn σελίδα της Behaviour Interactive γράφει πως απασχολεί 1300 εργαζομένους παγκοσμίως – κάτι που δεν είναι γνωστό αν αληθεύει.