Απολύσεις σε 3D Realms & Slipgate Ironworks

Last updated:

Σε μια περίοδο μακράς απουσίας μας, η βιομηχανία φαίνεται να χάνεται σιγά-σιγά. Οι επιπτώσεις των ασταμάτητων προσλήψεων εν μέσω COVID, η οικονομική αναστάτωση παγκοσμίως και μια μεγάλη αλλαγή που παρατηρείται στην βιομηχανία φαίνεται να οδηγεί σε μαζικές απολύσεις από διάφορες εταιρείες με τις περισσότερες να εντοπίζονται κάτω από την ομπρέλα της Embracer.

Αυτή την φορά, οι 3D Realms και Slipgate Ironworks, φαίνεται να έχουν ξεκινήσει και εκεί μαζικές απολύσεις, σύμφωνα με τον ιδρυτή της 3D Realms, Scott Miller. Σε μια σειρά από tweets, ο Miller εξέφρασε ότι “πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των βασικών προγραμματιστών”, έχουν επηρεαστεί τόσο στην 3D Realms όσο και στην Slipgate Ironworks. Ανέφερε ότι είχε ενημερωθεί ότι «τουλάχιστον η μισή εταιρεία (Slipgate/3DR) έχει απολυθεί».

Οι απολύσεις αυτές ακολουθούν ένα ασταμάτητο κύμα απολύσεων στην βιομηχανία με άλλες εταιρείες να κλείνουν τελείως συμπεριλαμβανομένων των Volition, Campfire Cabal και Free Radical Design.

Παρά τις ατυχίες, ούτε η Embracer ούτε η Saber Interactive έχουν σχολιάσει επίσημα τις αναφερόμενες απολύσεις στις 3D Realms και Slipgate Ironworks, αλλά πολλοί υπάλληλοι έχουν επιβεβαιώσει την απώλεια θέσεων εργασίας τους.