Απόλυση προσωπικού από την Bossa Studios

Η Bossa Studios, η ομάδα ανάπτυξης πίσω από τίτλους όπως τα Surgeon Simulator, I Am Bread και I Am Fish επιβεβαίωσε πως ήταν μια από τις εταιρείες που αποδέσμευσε προσωπικό στα τέλη του 2023.

Σύμφωνα με αναφορά του GamesIndustry, η UK-based εταιρεία αποδέσμευσε 19 ανθρώπους, νούμερο που συνδέεται με ένα τρίτο του συνολικού της προσωπικού. Το μεγαλύτερο κομμάτι αφορούσε QA kai προσωπικό παραγωγής αλλά και άτομα εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο συνιδρυτής της Bossa Studios, Henrique Olifiers δήλωσε πως οι απολύσεις έγιναν κάτω από μια “καταιγίδα γεγονότων” και την κυκλοφορία πολλών μεγάλων παιχνιδιών όπως τα Starfield, Mortal Kombat 1, Assassin’s Creed Mirage, Cities Skylines 2, Alan Wake 2 και Modern Warfare 3 – αλλά και τα λειτουργικά έξοδα και τα έξοδα νέων παιχνιδιών.

Η Bossa Studios αναπτύσσει ένα νέο open-world co-op survival τίτλο γνωστό ως Lost Skies που δεν γνωρίζουμε ακόμα ανα επηρεάζεται από τις απολύσεις. Παρόλα αυτά, οι απολύσεις αυτές έρχονται λίγο μετά τις αντίστοιχες κινήσεις από εταιρείες όπως οι Versus Evil, Free Radical Design, Campfire Cabal και Volition.