“Ανάσα” δόθηκε στην eSports σκηνή του Overwatch 2

Η Blizzard αποκάλυψε τα νέα eSports σχέδιά της για την μετά-Overwatch League εποχή του Overwatch 2, περιγράφοντας μια νέα αγωνιστική πίστα σε συνεργασία με την ESL Faceit Group (EFG).

Μετά την ολοκλήρωση της Season 2023 του Overwatch League, η Blizzard στοχεύει να εγκαινιάσει μια «νέα εποχή του Overwatch 2 esports» μέσω της σειράς Overwatch Champions Series (OWCS). Η συνεργασία με την EFG, που ανήκει στον Savvy Games Group της Σαουδικής Αραβίας, σηματοδοτεί μια πολυετή δέσμευση για τη δημιουργία ενός «ανοικτού και χωρίς αποκλεισμούς ανταγωνιστικού οικοσυστήματος».

Ο executive producer του Overwatch 2, Jared Neuss δήλωσε:

Μια ακμάζουσα esports σκηνή είναι σημαντική για ένα παιχνίδι τόσο ανταγωνιστικό όσο το Overwatch 2 και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μπαίνουμε στην επόμενη εποχή για το franchise με το EFG

Ενώ το OWCS υπόσχεται μια καινοτόμα προσέγγιση στο Overwatch esports, η συνεργασία με την Savvy Games Group, θυγατρική του αμφιλεγόμενου Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, υπό την προεδρία του πρίγκιπα Mohammed bin Salman, έχει εγείρει ανησυχίες. Το τελευταίο έχει συνδεθεί με ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi. Παρά αυτές τις ανησυχίες, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έχει επενδύσει ενεργά στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, με συνομιλίες πέρυσι στις οποίες συμμετείχε ο σουηδικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων Embracer.

Καθώς το Overwatch μεταβαίνει στη νέα του eSports φάση του, τα regional open qualifiers είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Overwatch 2, παρέχοντας λεπτομέρειες για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ανανεωμένο πρόγραμμα.

Σε άλλα νέα, η Blizzard ξεκίνησε την νέα season του Diablo 4 με το “Season of the Construct”. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο άρθρο μας εδώ.