Κέρδη ενός δισεκατομμυρίου για την Valve από τα loot boxes του Counter-Strike 2

Η οικονομία του Counter-Strike συνεχίζει να ευδοκιμεί, με την αξία των lootboxes που έχουν ανοίξει οι παίκτες να φτάνει πάνω από τα 1 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2023, αντανακλώντας τη διαρκή ζήτηση για σπάνια και πολύτιμα skins εντός του παιχνιδιού.

Το δημοφιλές παιχνίδι CS:GO, γνωστό για την εισαγωγή των loot boxes και μια ισχυρή αγορά για την αγοραπωλησία των skins, έχει δημιουργήσει μια μοναδική εικονική οικονομία. Η σημαντική οικονομική επένδυση των παικτών σε skins, μερικά αξίας εκατομμυρίων, υπογραμμίζει τον οικονομικό αντίκτυπο αυτής της αγοράς.

Σύμφωνα με το CS2 Case Tracker, μια ιστοσελίδα που καταγράφει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο – και πόσο μάλλον αυτά των case unboxings – εκτιμά πως δαπανήθηκαν $980,000,000 USD σε κλειδιά για cases μέσα στο 2023. 

Η άνοδος των unboxings το 2023, με συνολικά πάνω από 400 εκατομμύρια ανοίγματα, αποδίδεται στην αναμονή γύρω από την κυκλοφορία του Counter-Strike 2. Η ανακοίνωση του CS2 τον Μάρτιο του 2023 προκάλεσε αυξημένο ενδιαφέρον που κορυφώθηκε τον Απρίλιο με 50,3 εκατομμύρια unboxings. Η κυκλοφορία του πακέτου συλλογής “Anubis” τον Απρίλιο και η πλήρης κυκλοφορία του CS2 τον Σεπτέμβριο συνέβαλαν περαιτέρω στα νούμερα που έσπασαν τα ρεκόρ, δημιουργώντας μια απότομη αύξηση των unboxing τον Οκτώβριο.

Η Valve επωφελείται επίσης από αυτή την τάση, κερδίζοντας σημαντικό ποσοστό από τις πωλήσεις στο community market. Τώρα μένει να δούμε ποια θα είναι η άνοδος – ή μείωση – μέσα στο 2024.