Το Tomb Raider 1-3 Remastered προσθέτει μήνυμα για φυλετικό περιεχόμενο

Με την κυκλοφορία του Tomb Raider 1-3 Remastered να πλησιάζει, η Crystal Dynamics φαίνεται να έκανε μια τελευταία προσθήκη στην συλλογή.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία πρόσθεσε ένα μήνυμα στην αρχή της συλλογής το οποίο ενημερώνει πως υπάρχουν “ροσβλητικές απεικονίσεις ανθρώπων και πολιτισμών που έχουν τις ρίζες τους σε φυλετικές και εθνοτικές προκαταλήψεις”. Το μήνυμα αναφέρει ότι αυτές οι απεικονίσεις είναι «ασυγχώρητες», αλλά έχουν διατηρηθεί άθικτες για να αναγνωριστεί η «βαθιά επιβλαβής» συμπερίληψή τους και να διδαχθούν άλλοι από αυτό.

Το μήνυμα αναφέρει συγκεκριμένα:

Τα παιχνίδια αυτής της συλλογής περιέχουν προσβλητικές απεικονίσεις ανθρώπων και πολιτισμών που έχουν τις ρίζες τους σε φυλετικές και εθνοτικές προκαταλήψεις. Αυτά τα στερεότυπα είναι βαθιά επιβλαβή, ασυγχώρητα και δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες μας στην Crystal Dynamics.

Αντί να αφαιρέσουμε αυτό το περιεχόμενο, επιλέξαμε να το παρουσιάσουμε εδώ στην αρχική του μορφή, αμετάβλητο, με την ελπίδα ότι μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον επιβλαβή αντίκτυπό του και να μάθουμε από αυτό.

Το Tomb Raider 1-3 Remastered κυκλοφορεί για PC, PlayStation 4, PS5, Switch, Xbox One και Xbox Series X/S στις 14 Φεβρουαρίου 2024.