Τέλος στην διαμάχη σεξουαλικής παρενόχλησης για την Activision Blizzard

Σε μια σημαντική εξέλιξη και μετά από αρκετό καιρό, η Activision Blizzard διευθέτησε την αγωγή σεξουαλικής παρενόχλησης με το Τμήμα Πολιτικών Δικαιωμάτων της Καλιφόρνια για 54 εκατομμύρια δολάρια, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά ένα κεφάλαιο στον συνεχιζόμενο απολογισμό της υποτιθέμενης εσωτερικής κουλτούρας μισογυνισμού και παρενόχλησης της εταιρείας.

Ο διακανονισμός περιλαμβάνει ένα ξεχωριστό ταμείο 47 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση κατηγοριών σε διακρίσεις λόγω φύλου. Ο Gilbert Casellas, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης, διεξήγαγε έρευνα και δήλωσε ότι δεν υπήρχε εκτεταμένη παρενόχληση ή επαναλαμβανόμενο μοτίβο παρενόχλησης λόγω φύλου στην Activision Blizzard.

Η διαμάχη γύρω από την Activision Blizzard ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2021, όταν το Τμήμα Πολιτικών Δικαιωμάτων της Καλιφόρνια κατέθεσε μήνυση, περιγράφοντας την κουλτούρα της εταιρείας ως ένα περιβάλλον από «frat boys» και πως υπήρχε «γεννητικό έδαφος για παρενόχληση και διακρίσεις κατά των γυναικών». Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Bobby Kotick, αντιμετώπισε κατηγορίες για παρέμβαση σε έρευνα για παρενόχληση και απειλή θανάτου το 2006.

Ενώ ο πρώην Chief Compliance Officer της Blizzard Frances Townsend αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς, η εταιρεία διευθέτησε πολλαπλές αγωγές, συμπεριλαμβανομένου διακανονισμού 18 εκατομμυρίων δολαρίων με την Equal Employment Opportunity Commission τον Μάρτιο του 2022 και άλλη μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Η Activision Blizzard πλήρωσε επίσης πρόστιμο 35 εκατομμυρίων δολαρίων στην SEC τον Φεβρουάριο του 2023 για παραβίαση των μέτρων προστασίας των πληροφοριοδοτών και παράλειψη αποκάλυψης πληροφοριών στους επενδυτές.

Παρά τις διαμάχες, ορισμένα στούντιο της Activision Blizzard έγιναν μάρτυρες ιστορικής συνδικαλιστικής δραστηριότητας, με QA και Devs να συνδικάζονται με επιτυχία σε Raven Software και Blizzard Albany.

Τέλος, η Microsoft έκλεισε μια συμφωνία 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Activision Blizzard τον Οκτώβριο του 2023, με τον CEO Bobby Kotick να αναμένεται να παραιτηθεί στο τέλος του έτους.