Ανακοινώθηκε η ημερομηνία έναρξης της Apex Legends Season 20

H Electronic Arts και η Respawn Entertainment ανακοίνωσαν την ημερομηνία κυκλοφορίας της 20ης season του Apex Legends.

Η Apex Legends: Breakout, όπως θα λέγεται η νέα season φέρνει αλλαγές στο παιχνίδι όπως το νέο σύστημα του Legend Upgrade, την αφαίρεση των Shields από το ground loot καθώς και το reset στην ranked βαθμολογία. Γιορτάζοντας την πέμπτη επέτειο του παιχνιδιού, οι χάρτες θα διαθέτουν κομφετί και μπαλόνια, με ευκαιρίες να κερδίσoυμε premium Legends μέσω του παιχνιδιού.

Για τις κονσόλες επόμενης γενιάς, το Breakout εισάγει την υποστήριξη 120 Hz, haptics και adaptive triggers. Το σύστημα Legend Upgrade θα επιτρέπει στους παίκτες να προοδεύουν μέσω ενός tracker, με επιλογές να βελτιώσουν τον Legend τους και να κερδίσουν μια κόκκινη ασπίδα. Οι ασπίδες αφαιρούνται από το loot στον χάρτη, αναβαθμίζονται παράλληλα με την πρόοδο του Legend, αλλά μπορούν να κλαπούν από τα Deathboxes χρησιμοποιώντας ένα ειδικό Shield Cell.

Τα Crafting Materials καταργούνται σε ολόκληρο τον χάρτη και τα Replicators είναι πλέον δωρεάν, αλλά με αυξημένο χρόνο δημιουργίας. Οι νέοι χάρτες του rotation περιλαμβάνουν το Stormpoint, το Olympus και το World’s Edge, με έναν νέο Thunderdome χάρτη στο Mixtape. Τα νέα limited-time modes όπως το Straight Shot στοχεύουν σε ταχύτερη είσοδο στους αγώνες, ενώ το Three Strike επιστρέφει αργότερα στη season.

Το Breakout θα κάνει ένα ranked reset, εισάγοντας RP (Ranked Points) με αντιστοίχιση που βασίζεται αποκλειστικά στην αξία των RP. Οι προσαρμογές βαθμολόγησης θα ανταμείβουν τα kills και την κορυφαία κατάταξη, με Challenger Bonus σε περίπτωση που σκοτώσουμε παίκτες υψηλότερης κατάταξης.

Τέλος, στις αξιοσημείωτες αλλαγές έχουμε την ικανότητα του Wattson να ‘stackάρει’ Pylons και την αύξηση της ταχύτητας ανάπτυξης/ανάκλησης του drone της Crypto. H Ash ενδέχεται να λάβει βελτιώσεις, ενώ η ισορροπία στα όπλα και οι διορθώσεις για τα Steam Configs βρίσκονται σε εξέλιξη. Η ομάδα στοχεύει να αντιμετωπίσει τα ζητήματα έγκαιρα χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένες ημερομηνίες διάθεσης.

Το Apex Legends: Breakout κυκλοφορεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 για PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X, PC και Nintendo Switch.