Τέλος ανάπτυξης για το Dead Cells [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Last updated:

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12 Φεβρουαρίου 18:59] Ο πρώην Lead Designer και Developer του παιχνιδιού, Sébastien Benard, “έσπασε” την σιωπή του και σχολίασε το τέλος της ανάπτυξης του παιχνιδιού ως “την χειρότερη μαλακισμένη κίνηση που μπορεί να φανταστεί κανείς“.

Ο δημιουργός, που εργάστηκε στο παιχνίδι μέχρι το 2019 στο Deepnight Studio, μοιράστηκε την γνώμη του στο επίσημο Discord Server όταν ερωτήθηκε για την γνώμη του. Φυσικά, αυτά τα σχόλια διαγράφηκαν.

Ο Benard έγραψε συγκεκριμένα:

Μιας και με ρωτάτε, θα έλεγα ότι η [Motion Twin] έκανε τη χειρότερη μαλακισμένη κίνηση που μπορεί να φανταστεί κανείς εναντίον του Dead Cells και της [Evil Empire]. Έχοντας δει από πρώτο χέρι την πραγματική κατάσταση πίσω από τη σκηνή, μπορώ να πω ειλικρινά ότι χαίρομαι που δεν είμαι πλέον μέρος αυτού του έργου. Η επίσημη δήλωση είναι ολοκληρωτική μαλακία του μάρκετινγκ, ο τρόπος με τον οποίο συνέβη αυτή η κατάσταση είναι σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι το πρώην co-op στούντιο μου θα αποδεικνυόταν τόσο άπληστοι άνθρωποι. Εύχομαι το απόλυτο καλύτερο στην [Evil Empire] για τα επόμενα τους βήματα και ελπίζω ότι οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί θα επιβιώσουν από αυτή την ξαφνική οικονομική περικοπή.

[ΑΡΧΙΚΟ: 9 Φεβρουαρίου 20:37] H Motion twin και η Evil Empire ανακοίνωσαν πως το επόμενο update του Dead Cells θα είναι και το τελευταίο.

Με πέντε χρόνια από ενημερώσεις περιεχομένου, το roguelike metroidvania εχει λάβει τέσσερα DLC Expansions, 18 Updates και Crossovers με το Castlevania και διάφορα indies.

Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης, η ομάδα επικεντρώνεται σε νέα projects τα οποία θα αποκαλυφθούν σύντομα. Πιο συγκεκριμένα:

Είμαστε πολύ περήφανοι για τη δουλειά που κάναμε στο παιχνίδι, μας άρεσε κάθε λεπτό και είμαστε πολύ ευγνώμονες στην Motion Twin που μας εμπιστεύτηκε και μας άφησε να παίξουμε με το μωρό τους για τόσο καιρό.

Τα καλά νέα είναι ότι η ομάδα του Dead Cells απελευθερώθηκε για να αντλήσει το ταλέντο τους στα μυστικά μας έργα και θα αποκαλύψουμε τι σκέφτονται τα τρελά μυαλά τους πολύ σύντομα! Εν τω μεταξύ, φυσικά ευχόμαστε ότι καλύτερο για την Motion Twin και καλή επιτυχία στο νέο τους παιχνίδι, το Windblown.

Δεν είναι σαφές σε ποια έργα εργάζεται η Evil Empire, αν και η δήλωση καταλήγει ως “ώρα να ξεκινήσουμε ένα νέο παιχνίδι (ή δύο)”.