Συνεχίζει την εξέλιξή του το Helldivers 2, παρά τα προβλήματα

Το Helldivers 2 γνώρισε μια απρόσμενη επιτυχία μετά την κυκλοφορία του. Το πρώτο παιχνίδι της σειράς δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει το ίδιο, οπότε η ομάδα ανάπτυξης Arrowhead Game Studios δεν ήταν προετοιμασμένη γι’αυτό.

Η εταιρεία ανάπτυξης έχει μιλήσει ανοιχτά για το πώς δεν ήταν προετοιμασμένη για την τεράστια δημοτικότητα του, οπότε είναι λογικό να υποθέσουμε ότι δεν περίμενε και το ενδιαφέρον για το μέλλον του παιχνιδιού.

Την προηγούμενη εβδομάδα μόνο, βίντεο παικτών με πρόωρη πρόσβαση σε μη διαθέσιμα οχήματα έχουν δεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες προβολές σε TikTok και YouTube. Αλλού, παίκτες συμμετέχουν σε Quickplay Lobbies και ανακαλύπτουν συμπαίκτες που οδηγούν mechs με πολυβόλα και εκτοξευτές πυραύλων. Επίσημα, οι μηχανές αυτές είναι έτοιμες να κυκλοφορήσουν “σύντομα”.

Πιο εκπληκτική ήταν και η ανακάλυψη μεταφορικών οχημάτων με τέσσερις θέσεις. Με πολλά από αυτά τα οχήματα να μοιράζονται στα ξαφνικά σε ορισμένα lobbies και sessions, μπορούμε να σκεφτούμε πως κάποιος…σατανικός Game Master ονόματι Joel βρίσκεται πίσω από αυτές τις “εκπλήξεις.”

O Joel, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένας developer(μάλλον) της Arrowhead που λαμβάνει τον ρόλο ενός Game Master και μπαίνει σε παιχνίδια ή sessions και πλανήτες και παράγει παραπάνω εξωγήινους, events ή ακόμα και δώρα για ορισμένες ομάδες. Οπότε αν καμιά φορά αναγκαστήκατε να παλέψετε ενάντια σε 4 Bile Titans ταυτόχρονα, ίσως να βρήκατε την αιτία του κακού.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο τρόπος που οι παίκτες αποκτούν πρόσβαση σε μη διαθέσιμο περιεχόμενο να είναι μέσω κάποιου λογισμικού απάτης ή cheat engine. Επιπλέον, dataminers του Helldivers 2 φαίνεται να έχουν αποκαλύψει αναφορές σε πάνω από δώδεκα όπλα και Stratagems που δεν υπάρχουν προς το παρόν στο παιχνίδι.

Helldivers 2 placeholder image

Παρόλα αυτά, το Helldivers 2 είναι ένα πραγματικά καλό παιχνίδι και πολύ δημοφιλές, αλλά ο αναλυτής της βιομηχανίας Mat Piscatella της Circana λέει ότι η επιτυχία των πωλήσεών του, τις πρώτες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία είναι πολύ παραπάνω από ό,τι έχει καταγραφεί ποτέ – και είναι πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτό.

Το Helldivers 2 έχει αντιστρέψει τη συνήθη πορεία των πωλήσεων παιχνιδιών, όπου οι πωλήσεις είναι συνήθως υψηλές στην κυκλοφορία και στη συνέχεια μειώνονται. Αυτό αποτελεί σπάνιο φαινόμενο, ιδίως για μεγαλύτερα παιχνίδια. Οι πωλήσεις του Helldivers 2 συνεχίζουν να αυξάνονται μετά την κυκλοφορία του, ένα φαινόμενο που είναι πολύ σπάνιο για ένα νέο παιχνίδι.

Οι πιθανές εξηγήσεις για την επιτυχία του Helldivers 2 περιλαμβάνουν την έμφαση στο συνεργατικό παιχνίδι, τη χαμηλή τιμή των 40€, την ταυτόχρονη κυκλοφορία σε PC και PlayStation 5, καθώς και την υψηλή δυνατότητα για “πειράγματα” μέσα στο παιχνίδι. Όσο για το γιατί οι πωλήσεις αυξάνονται ακόμα και μετά την κυκλοφορία του, ο Piscatella αναφέρει ότι ίσως απλά είναι η “σωστή στιγμή για το παιχνίδι.

Μαζί με τα παραπάνω, άρχισαν και νέες φήμες ότι η PlayStation είναι στα πρόθυρα να σφραγίσει συμφωνία για την εξαγορά του στούντιο, ακολουθώντας την επιτυχημένη κυκλοφορία του Helldivers 2 νωρίτερα φέτος. Ωστόσο, ο διευθυντής του παιχνιδιού Johan Pilestedt διέψευσε αυτές τις φήμες, λέγοντας ότι είναι “ψεύτικες”. Απαντώντας σε έναν χρήστη στο X, ο οποίος είχε μοιραστεί μια ανάρτηση σχετικά με την εικαζόμενη εξαγορά, ο Pilestedt είπε: “Αυτό είναι ψέμα… Εκτός αν έχω χάσει κάτι”.

Ο διευθυντής σχολίασε επίσης ότι η φήμη χρησιμοποιούσε “ένα πολύ κακό παλιό λογότυπο από το 2008”. Επιπλέον, όταν ένας άλλος χρήστης υπέδειξε ότι μια ανακοίνωση για την εξαγορά θα μπορούσε να είναι κοντά, ο Pilestedt εξέφρασε έκπληξη, λέγοντας ότι είναι το πρώτο που ακούει για τέτοια σχέδια.

Τέλος, το στούντιο ανακοίνωσε ένα νέο patch για PC, με μια έκδοση για το PS5 να αναμένεται σύντομα, εισάγοντας πλανητικούς κινδύνους, ενημερώσεις ισορροπίας για μια επιλεγμένη σειρά όπλων και διάφορες διορθώσεις. Τα patch notes για το Helldivers 2 στο Steam αναλύουν αυτές τις αλλαγές, μαζί με μια λίστα γνωστών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων πιθανών κολλήματων, παγώματων και προβλημάτων στο UI.

Όσον αφορά την ισορροπία των όπλων, ο game designer Alex K εξήγησε στο Discord του Helldivers 2 ότι η ομάδα στοχεύει να παρέχει στους παίκτες μια ποικιλία επιλογών στα όπλα, καθένα με τον δικό του σκοπό και μειονεκτήματα. Επισήμαναν τη σημασία της ισορροπίας ισχυρών όπλων με σημαντικά μειονεκτήματα για τη διατήρηση της δικαιοσύνης και την αποτροπή κυρίαρχων “meta” δομών, ενθαρρύνοντας τους παίκτες να αξιολογούν τα όπλα με βάση την τρέχουσα κατάστασή τους αντί να τα συγκρίνουν με παλαιότερες εκδοχές.

Όπως και να’χει, εμείς θα δοκιμάσουμε τις νέες αλλαγές – ακόμα και αν υπάρχουν κάποιοι “elitists” που μας διώχνουν συνέχεια γιατί δεν έχουμε τα “meta builds” που πιστεύουν ότι ισχύουν. Στο review μας για το Helldivers 2, το χαρακτηρίσαμε ως “Χαοτικό, εκρηκτικό και Δημοκρατικό.” Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στον σύνδεσμο εδώ.