Προβλήματα με DDoS Attacks στο Final Fantasy XIV

Το Final Fantasy XIV έχει χτυπηθεί από μια σειρά επιθέσεων DDoS από τη Δευτέρα 6 Μαΐου, προκαλώντας εκτεταμένα προβλήματα στους παίκτες σε διάφορες περιοχές.

Οι επιθέσεις οδήγησαν σε σοβαρή καθυστέρηση, τυχαίες αποσυνδέσεις και μη προσβάσιμα κέντρα δεδομένων, με τους servers της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και της Ωκεανίας να επηρεάζονται.

Το αρχικό κύμα διήρκεσε πάνω από 24 ώρες, από τη Δευτέρα το απόγευμα έως την Τρίτη το απόγευμα, και ένα δεύτερο κύμα χτύπησε το βράδυ της Τρίτης, στοχεύοντας κυρίως ευρωπαϊκά, βορειοαμερικανικά και ωκεάνια κέντρα δεδομένων. Η Square Enix έχει αναγνωρίσει τις επιθέσεις και εργάζεται ενεργά για να τις μετριάσει, υποσχόμενη να παρέχει ενημερώσεις καθώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση.

Ο χρόνος των επιθέσεων δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερος για τους παίκτες που περίμενουν την επερχόμενη επέκταση του Dawntrail, καθώς και για όσους συμμετέχουν στο event με το Final Fantasy 16. Πολλοί παίκτες, πρόθυμοι να προετοιμαστούν για την επέκταση, δυσκολεύονται να προχωρήσουν λόγω των συνεχιζόμενων διαταραχών. Επιπλέον, το ευρωπαϊκό κέντρο δεδομένων Chaos αντιμετώπισε προβλήματα, επιδεινώνοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παίκτες σε αυτήν την περιοχή.

Παρά αυτές τις αποτυχίες, ορισμένοι παίκτες έχουν αναφέρει σταθερότητα σε ορισμένα κέντρα δεδομένων, προσφέροντας ελπίδα ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί σύντομα, επιτρέποντας σε όλους να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους εντός του παιχνιδιού χωρίς περαιτέρω διακοπή.