Metaphor: ReFantazio | Nέες πληροφορίες για το σύστημα μάχης

H Atlus έδωσε στην δημοσιότητα μερικές νέες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα μάχης και το gameplay του επερχόμενου RPG της, Metaphor: ReFantazio.

Το “Fast & Squad” εισάγει ένα δυναμικό σύστημα μάχης όπου οι παίκτες πλοηγούνται στα dungeons του παιχνιδιού μαζί με ένα μείγμα δράσης σε πραγματικό χρόνο και turn-based στρατηγικής. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση επιτρέπει απρόσκοπτες εναλλαγές μεταξύ “Γρήγορης” μάχης για γρήγορες εμπλοκές με γνωστούς εχθρούς και μάχες “Squad” για πιο δύσκολους αντιπάλους, που προσδιορίζονται μέσω της ικανότητας Fae Sight της Gallica. Η επιλογή των Archetypes από τον παίκτη, καθορίζοντας το στυλ μάχης τους, γίνεται κρίσιμη για την αποτελεσματική εξερεύνηση του μπουντρούμι.

Το skill Fae Sight της Gallica παρέχει μια εικόνα για τη δύναμη του εχθρού, βοηθώντας τους παίκτες να επιλέξουν την προσέγγισή τους στη μάχη. Ενώ οι “Fast” εμπλοκές είναι κατάλληλες για πιο αδύναμους εχθρούς, η μετάβαση στις μάχες “Squad” γίνεται ουσιαστική ενάντια σε ισχυρότερους αντιπάλους, προσφέροντας ένα στρατηγικό πλεονέκτημα. Οι μάχες εντολών περιλαμβάνουν ένα πάρτι έως και επτά μελών, το καθένα εξοπλισμένο με μοναδικά Archetypes, επιτρέποντας διαφορετικές διαμορφώσεις σε parties και τακτικές επιλογές.

Η αφήγηση του παιχνιδιού συνυφαίνεται με τους μηχανισμούς του παιχνιδιού, δίνοντας έμφαση στο ταξίδι των πρωταγωνιστών για τη διεκδίκηση του θρόνου μέσω του Βασιλικού Τουρνουά. Καθώς διασχίζουν επικίνδυνα μπουντρούμια και αλληλεπιδρούν με διάφορους χαρακτήρες, οι δεσμοί που δημιουργούνται με τους οπαδούς μας γίνονται καθοριστικοί για το ξεκλείδωμα των ικανοτήτων και των Archetypes. Το gauntlet runner χρησιμεύει ως μια κινητή βάση για ταξίδια, προσφέροντας ευκαιρίες για ξεκούραση, εξερεύνηση και εξέλιξη της ιστορίας.

Με λεπτομερείς ρυθμίσεις στις πόλεις, ποικίλες αποστολές και στρατηγική λήψη αποφάσεων, οι παίκτες βυθίζονται σε έναν “πλούσια δημιουργημένο κόσμο”. Από πολυσύχναστες πόλεις μέχρι πιο ήρεμες περιοχές, κάθε τοποθεσία παρουσιάζει μοναδικές προκλήσεις και ευκαιρίες για εξερεύνηση.

Το Metaphor: ReFantazio θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 και PC μέσω Steam και Microsoft Store στις 11 Οκτωβρίου.