Το Final Fantasy XIV ίσως να έρχεται στα κινητά

Η Square Enix ενδεχομένως να συνεργάζεται με την Tencent για να αναπτύξει μια mobile έκδοση του δημοφιλούς MMO, Final Fantasy XIV.

Αυτή η συνεργασία προκύπτει από μια στρατηγική συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο εταιρείες το 2018. Αν και δεν είναι ακόμα γνωστό αν το mobile παιχνίδι θα είναι αποκλειστικό για συγκεκριμένο κατασκευαστή ή διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές, υπάρχουν φήμες για την ανάπτυξή του, κυρίως λόγω της ακύρωσης ενός άλλο Nier mobile παιχνιδιού.

Δεν αποκλείεται το Final Fantasy XIV να έρθει για τα iPhone 15 μιας και προς το παρόν είναι τα κινητά που μπορούν να υποστηρίξουν ΑΑΑ τίτλους ή πιο “βαριά” παιχνίδια στο σύμπαν των κινητών.

Σε άλλα νέα, ο δημιουργός του Final Fantasy, Hironobu Sakaguchi, εξέφρασε την απροθυμία του να εργαστεί ξανά σε ένα παιχνίδι της σειράς, καθώς διασκεδάζει παίζοντας απλά το Final Fantasy XIV. Παράλληλα, ο διευθυντής και παραγωγός του Final Fantasy XIV, Naoki “Yoshi P” Yoshida, ζήτησε συγγνώμη για τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στην έκδοση early access της νέας επέκτασης Dawntrail, υποσχόμενος ότι η ομάδα εργάζεται για την επίλυσή τους.

To Final Fantasy XIV: Dawntrail κυκλοφόρησε για PC, PS5, PS4, Xbox One και Xbox Series X|S) στις 2 Ιουλίου 2024.