Παιχνίδια της Adult Swim αφαιρούνται από το Steam

Φαίνεται ότι αρκετά παιχνίδια της Adult Swim Games θα αφαιρεθούν από την πώληση τους στο Steam, ακολουθώντας μια παρόμοια μοίρα με την Small Radios Big Televisions. Αυτή η αφαίρεση γίνεται από την Warner Bros Discovery σε ξαφνικά χρονικά σημεία.

Ο προγραμματιστής του Fist Puncher, η Team2Bit, επιβεβαίωσε ότι έλαβε ένα μήνυμα από την Warner Bros Discovery που έλεγε ότι το παιχνίδι τους θα «αποσυρθεί και θα αφαιρεθεί από το Steam εντός των επόμενων 60 ημερών». Παρά τις προσπάθειες μεταβίβασης της ιδιοκτησίας, η Warner Bros φέρεται να αρνήθηκε, επικαλούμενη μια καθολική απόφαση να μην μεταφερθούν τα παιχνίδια πίσω στα αρχικά στούντιο.

Ομοίως, ο προγραμματιστής του Soundodger+ Michael Molinari αποκάλυψε στο Twitter ότι το παιχνίδι τους αντιμετωπίζει επίσης την απειλή της αφαίρεσης, με τη Warner να αρνείται να μεταβιβάσει την ιδιοκτησία. Ενώ η Warner επιτρέπει την αναδημοσίευση του παιχνιδιού στο Steam χωρίς καμία αναφορά στο Adult Swim, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια κριτικών, λιστών επιθυμιών και άλλων συνδέσεων με την αρχική έκδοση. Ο προγραμματιστής του Duck Game Landon Podbielski περιμένει παρόμοια μοίρα, εκφράζοντας τη λύπη του για την κατάσταση αλλά δεν εκπλήσσεται, δεδομένης της φαινομενικής αδράνειας της Adult Swim Games εδώ και χρόνια.

Παρόλο που άλλοι προγραμματιστές παιχνιδιών που έχουν κυκλοφορήσει τα παιχνίδια τους μέσω του Adult Swim δεν έχουν ακόμη αναφέρει πιθανή διαγραφή, αλλά η κατάσταση ευθυγραμμίζεται με τις πρόσφατες ενέργειες της Warner Bros Discovery, η οποία ακύρωσε τις κυκλοφορίες ταινιών και απέρριψε εκπομπές και ταινίες από την υπηρεσία ροής της.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σχόλια από την Adult Swim ή τη Warner, προγραμματιστές όπως ο Andrew Morrish της Kingsway είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση για να επαναλάβουν τη λίστα των παιχνιδιών τους εάν χρειαστεί. Ωστόσο, η έλλειψη επικοινωνίας και δραστηριότητας από την Adult Swim Games εγείρει ανησυχίες για το μέλλον του καταλόγου της.