Overcooked 2 Night of the Hangry Horde

Overcooked 2: Night of the Hangry Horde – DLC Review [Restored]

Πριν από μερικές μέρες, απολάμβανα το Σαββατοκύριακό μου τελειώνοντας το πρόσφατο DLC του Ovecooked 2Campfire Cookoff. Με νέους μηχανισμούς, ένα αυξανόμενο επίπεδο δυσκολίας, νέες συνταγές, αλλά και σεφ για να ξεκλειδώσουμε, το πρώτο Seasonal DLC ήταν αρκετό για να μας κάνει να επιστρέψουμε στις χαοτικές κουζίνες μας. Οι δύο μεγάλοι σεφ του βασιλείου κλήθηκαν να πάνε μια εκδρομή και να ετοιμάσουν προμήθειες για τον δρόμο, αλλά και την κατασκήνωση.

Ολοκληρώνοντας την διαδρομή στο δάσος, άρχισα να αναρωτιέμαι πότε θα δούμε το επόμενο DLC αλλά και τι νέους μηχανισμούς ετοίμασε η ομάδα ανάπτυξης για να μας δοκιμάσει. Ξέχασα όμως ότι διανύουμε την E3 2019 και πως οι εκπλήξεις συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Έτσι, η Team17 ανακοίνωσε κατά την διάρκεια του Nintendo E3 2019 Treehouse ένα νέο DLC για τους κατόχους του Season Pass, γνωστό και ως Night of the Hangry Horde.

Με μια πρώτη ματιά θα λέγαμε πως πρόκειται για ένα “out-of-season Halloween Event” μιας και, όπως σε ταινίες τρόμου προηγούμενων δεκαετιών, το Night of the Hangry Horde μας επιστρέφει στο κάστρο της βασικής ιστορίας, εκεί που το Συμβούλιο που μας εξόρισε έκανε ένα λάθος με το Necronomnomicon και επανέφερε στην ζωή τους απέθαντους – οι οποίοι έχουν μορφή μουχλιασμένων φρούτων και λαχανικών.

Στο νέο κεφάλαιο της ιστορίας καλούμαστε να ολοκληρώσουμε δώδεκα νέες δοκιμασίες, αλλά και οχτώ ξεχωριστές αποστολές από το νέο ‘Horde Mode’. Σε αυτό θα βρεθούμε σε ένα μικρό δωμάτιο το οποίο είναι αμπαρωμένο με εμπόδια, παγίδες και άλλες όμοιες κατασκευές, ενώ παράλληλα πρέπε να αντιμετωπίσουμε τους απέθαντους, ταϊζοντάς τους με τα φαγητά που ζητούν. Κρατώντας τους έξω από την κουζίνα διατηρούμε την ακεραιότητα του κτηρίου και εξασφαλίζουμε μια καλή νίκη.

Οι απέθαντοι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Τα Ψωμιά είναι αργοκίνητα και αδύναμα και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να σπάσουν τα εμπόδια. Οι Κόκκινες Πιπεριές είναι ελαφρώς πιο γρήγορος και χτυπάνε πιο δυνατά. Τέλος, τα Πράσινα Μήλα είναι αργοκίνητα αλλά χτυπούν ακόμα πιο δυνατά και απαιτούν δύο πιάτα φαγητού για να τα διώξουμε μακριά.

Σε κάθε Horde Level πρέπει να απωθήσουμε κύματα εχθρών για να ολοκληρώσουμε την δοκιμασία. Κάθε φορά που δίνουμε ένα πιάτο στους νεκρούς λαμβάνουμε και ένα ποσό χρημάτων με για να επιδιορθώσουμε τα εμπόδια, και να ανοίξουμε πύλες και παγίδες που μας επιτρέπουν ευκολότερη πρόσβαση σε υλικά, σκεύη και συσκευές μαγειρικής. Η σωστή διαχείριση των χρημάτων και η γρήγορη ανταπόκριση στις απαιτήσεις των “καλεσμένων” μας εξασφαλίζουν μια καλύτερη βαθμολογία στο τέλος. Σε αντίθεση όμως με τις απλές αποστολές, για να μπορέσουμε να πάρουμε και τα τρία αστέρια θα πρέπει να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της κουζίνας μας στο 100% (ή και κάτι λιγότερο) χωρίς να μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα χρήματα που θα δαπανήσουμε για τις επισκευές.

Μπορεί οι συνηθισμένες αποστολές να γίνονται γρήγορα “Εφιάλτης στην Κουζίνα”, το Horde Mode όμως προσθέτει ένα ακόμα επίπεδο χάους αφού δοκιμάζει στο επάκρον την ταχύτητα και την ικανότητα του κάθε παίκτη. Όσοι δεν έχουν μάθει να χρησιμοποιούν το ‘Dash’ και να πετάνε εύστοχα τα αντικείμενα, τότε θα έρθουν αντιμέτωποι με μια μεγάλη πρόκληση αφού αυτές οι δύο ικανότητες είναι άκρως απαραίτητες αν θέλουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Είναι εύκολα εφικτό να διατηρήσουμε το 100% ακόμα και με δύο σεφ μιας και με το κατάλληλο ‘momentum’ μπορούμε να ελέγχουμε την ροή των κυμμάτων χωρίς να δεχθούμε επίθεση ούτε μια φορά, αλλά αν δεν συντονίσουμε τις κινήσεις μας και “χαθούμε” τότε γρήγορα θα χάσουμε και την ζωή μας. Ωστόσο, ακόμα και με το New Game+ Mode, τα Horde Levels φαντάζουν αρκετά εύκολα, ιδιαίτερα για όσους θωρούνται ειδήμονες στο παιχνίδι.

Πέρα από τις νέες συνταγές, τους νέους τρόπους μαγειρικής, τους σεφ, και το Horde Mode, το Night of the Hangry Horde μοιάζει ευκολότερο από το Campfire Cookoff. Παρόλο που για άλλη μια φορά, το σκορ κάθε πίστας είναι αρκετά απαιτητικό (ειδικά για τους Completionists) δεν μας περιορίζει και τόσο πολύ με τα απαιτούμενα αστέρια ξεκλειδώματος. Όσο για το επίπεδο δυσκολίας, το New Game+ ίσως εκπληρώσει την ανάγκη για κάτι πιο ανταγωνιστικό αλλά και πάλι ίσως να μην είναι αρκετό για μας κρατήσει.

Overcooked 2 Night of the Hangry Horde
Overcooked 2: Night of the Hangry Horde – DLC Review [Restored]
ΣΥΝΟΨΗ
Οι νέοι μηχανισμοί του DLC μαζί με τα νέα unlockables προετοιμάζουν το έδαφος για παραπάνω ενδιαφέρον περιεχόμενο, ακόμα και ένα καλύτερο μελλοντικό Final DLC. Για να δούμε τι θα σκαρφιστεί η Ghost Town Games πριν το μεγάλο φινάλε της 2019 σεζόν.
7.5
ΒΑΘΜΟΣ