Η Kadokawa αγόρασε την ομάδα ανάπτυξης του Octopath Traveler

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της FromSoftware, Kadokawa Corporation αγόρασε την ομάδα ανάπτυξης του Octopath Traveler, Acquire.

H ομάδα, που ιδρύθηκε το 1994, έχει συνεργαστεί με τις θυγατρικές της Kadokawa στο Tenchu (FromSoftware) και στο Way of the Samurai (Spike Chunsoft) καθώς και με τα παιχνίδια Octopath Traveler.

Σύμφωνα με αναφορά της Kadokawa Corporation:

Για να ενισχύσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας νέων IP ως μέρος της επιχειρηματικής στρατηγικής μας, έχουμε μετατρέψει την Acquire Corp. σε μια εξ ολοκλήρου θυγατρική.

Με την εξαγορά της εταιρείας, η οποία έχει δημιουργήσει τίτλους επιτυχίας εκατομμυρίων πωλήσεων, αναμένουμε να δημιουργήσουμε συνέργειες με τις υπάρχουσες θυγατρικές μας που σχετίζονται με βιντεοπαιχνίδια, να ενισχύσουμε τις δυνατότητες σχεδιασμού και ανάπτυξης μας σε όλο τον Όμιλο και να βελτιώσουμε τη σειρά παιχνιδιών κονσόλας.

Όσο για αυτά τα υπόλοιπα στούντιο που ανήκουν στην Kadokawa, η FromSoftware θα «εντείνει περαιτέρω τις προσπάθειες για τη βελτίωση της κερδοφορίας μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα». Αυτό θα γίνει με «διάφορα μέτρα» που βρίσκονται σε εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένου του «σημαντικού DLC» για το Elden Ring, Shadow of the Erdtree.