Απολύσεις σε Toys for Bob & Sledgehammer Games

[Ενημέρωση: 8 Φεβρουαρίου 2024 16:28] Η Activision Blizzard και το στούντιο Toys for Bob χάνει ακόμα 86 υπαλλήλους ως αποτέλεσμα πρόσφατων απολύσεων.

Σύμφωνα και με την San Francisco Chronicles, η εταιρεία θα κλείσει και τις φυσικές εγκαταστάσεις της όπως αναφέρουν και τα σχετικά έγγραφα.

Μέσω του Τμήματος Ανάπτυξης Απασχόλησης της κυβέρνησης της California και της βάσης δεδομένων των κατατεθέντων ειδοποιήσεων toy WARN (Worker Adjustment and Retraining Notification), ο αριθμός των απολύσεων στο συνάδελφο στούντιο Sledgehammer Games επιβεβαιώνεται ότι είναι 76 άτομα.

[Αρχικο: 27 Ιανουαρίου 2024 23:21] Το κύμα απολύσεων συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με δύο ακόμα εταιρείες να προσθέτονται στον μεγάλο κατάλογο των επηρεασμένων ομάδων. Δύο νέες προσθήκες στην λίστα είναι αυτές των Toys for Bob, ομαδας πίσω από το Crash Bandicoot, και της Sledgehammer Games, ομάδας πίσω από την σειρά Call of Duty.

Οι δύο ομάδες φαίνεται να έχουν απολύσει ανάμεσα στο 40 και 30% του προσωπικού τους αντίστοιχα. Οι απολύσεις αυτές αποτελούν μέρος των αντίστοιχων της Microsoft με 1900 θέσεις να μένουν κενές σε διάφορα studio στον τομέα του gaming.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, η Toys for Bob απέλυσε περίπου 35 άτομα ενώ η Sledgehammer Games ενδέχεται να αποδέσμευσε από 150 έως και 300 άτομα.

Αυτή είναι ομολογουμένως μια ακόμα δύσκολη, αν όχι περίεργη, χρονιά για την βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών με ακόμα περισσότερες εταιρείες να αποδεσμεύουν προσωπικό και να καταφεύγουν σε εργαλεία όπως το A.I. για την ανάπτυξη νέων παιχνιδιών.