Τέλος υποστήριξης του Steam σε Windows 7, 8, 8.1

H Valve ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της υποστήριξης του Steam σε Windows 7, 8, 8.1 σηματοδοτώντας ότι οι χρήστες σε αυτές τις παλαιότερες εκδόσεις του Microsoft OS ενδέχεται τελικά να μην έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα παιχνιδιών της.

Αν και η Valve αναμένει ότι ο πελάτης Steam και τα παιχνίδια σε αυτά τα λειτουργικά συστήματα θα λειτουργούν για κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς ενημερώσεις μετά την 1η Ιανουαρίου 2024, δεν είναι εγγυημένη η συνέχιση αυτής της λειτουργικότητας μελλοντικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Steam συνέχισε να υποστηρίζει τα Windows 7 μέχρι τις αρχές του 2024, απόδειξη της διαρκούς δημοτικότητας του λειτουργικού συστήματος παρά το ντεμπούτο του το 2009.

Η Valve αποδίδει την αλλαγή στην εξάρτηση των βασικών λειτουργιών του Steam σε μια ενσωματωμένη έκδοση του Google Chrome, η οποία δεν είναι πλέον συμβατή με παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Με τις μελλοντικές εκδόσεις του Steam να απαιτούν ενημερώσεις ασφαλείας από τα Windows 10/11, η Valve ενθαρρύνει τους χρήστες να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα ώστε να είναι ασφαλείς ενάντια σε κάποιο νέο κακόβουλο λογισμικό.

Αν και αυτό αφορά ένα σχετικά μικρό τμήμα της βάσης χρηστών Steam, χρησιμεύει ως προτροπή για τη μετάβαση των χρηστών σε πιο ασφαλή και ενημερωμένα λειτουργικά συστήματα, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη πιθανές απειλές για την απόδοση και την ασφάλεια του υπολογιστή τους.