Ένα νέο D&D survival-life sim βρίσκεται υπό ανάπτυξη

Η Hasbro, η μητρική εταιρεία του Wizards of the Coast, άρχισε να ετοιμάζει από τον Φεβρουάριο την ανάπτυξη περισσότερων βιντεοπαιχνιδιών βασισμένων στο Dungeons & Dragons (D&D), μετά την επιτυχία του Baldur’s Gate 3.

Το επόμενο έργο που ανακοινώθηκε είναι ένα co-op παιχνίδι επιβίωσης που δημιουργείται από την ομάδα πίσω από το Disney Dreamlight Valley. Αυτό το επερχόμενο παιχνίδι της Gameloft υπόσχεται έναν μοναδικό συνδυασμό επιβίωσης, προσομοίωσης ζωής και δράσης RPG στον κόσμο των Forgotten Realms, προσφέροντας στους παίκτες μια περιπέτεια γεμάτη κινδύνους αλλά και συντροφικότητα.

Ενώ οι λεπτομέρειες για το παιχνίδι είναι ελάχιστες, ο συνδυασμός στοιχείων επιβίωσης, προσομοίωσης ζωής και δράσης RPG υποδηλώνει μια απομάκρυνση από το παραδοσιακό στυλ των D&D. Αντί να εστιάζει αποκλειστικά στην περιπέτεια, το παιχνίδι μπορεί να βυθίσει τους παίκτες στους καθημερινούς αγώνες επιβίωσης μέσα στην πλούσια παράδοση των Forgotten Realms.

Παρά τις δυνατότητες καινοτομίας, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την εκτέλεση του παιχνιδιού, ιδιαίτερα όσον αφορά τις στρατηγικές δημιουργίας εσόδων. Ο προηγούμενος τίτλος της Gameloft, το Disney Dreamlight Valley, δέχτηκε κριτική για τις επιθετικές μικροσυναλλαγές και τα ακριβά DLC αλλά και την αλλαγή του μοντέλου πληρωμής του από free-to-play σε buy-to-play.

Καθώς η ανάπτυξη προχωρά και περισσότερες πληροφορίες γίνονται διαθέσιμες, οι παίκτες φαίνονται πρόθυμοι να δουν πώς η Gameloft θα προσεγγίσει την ενσωμάτωση μηχανικών επιβίωσης, προσομοίωσης ζωής και δράσης RPG σε αυτό το νέο D&D game.