ΑΝΑΦΟΡΑ | H Take-Two Interactive ετοιμάζεται να κλείσει Roll7 & Intercept Games

Σύμφωνα με μια αναφορά του Bloomberg και συγκεκριμένα του Jason Schreier, η Take-Two Interactive ετοιμάζεται να κλείσει τα θυγατρικά στούντιο της Private Division, Roll7 και Intercept Games.

Η Roll7 είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία παιχνιδιών βιντεοπαιχνιδιών που ιδρύθηκε στο Λονδίνο. Είναι γνωστή για τη δημιουργία μιας σειράς επιτυχημένων παιχνιδιών, όπως τα “OlliOlli” και “Not a Hero”. Τα παιχνίδια της Roll7 συχνά έχουν πρωτότυπα στυλ και μηχανισμούς που ξεχωρίζουν, καθιστώντας την μια από τις δημιουργικές ομάδες του κλάδου.

Από την άλλη, η Intercept Games είναι ένα στούντιο με έδρα το Seattle και είναι η ομάδα ανάπτυξης πίσω από το Kerbal Space Program 2, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε Early Access για PC μέσω Steam και Epic Games Store.

Η Take-Two Interactive Software υπέβαλε μια ειδοποίηση στο Τμήμα Ασφάλειας Απασχόλησης της Πολιτείας της Ουάσιγκτον αποκαλύπτοντας σχέδια για κλείσιμο γραφείου στο Seattle και περικοπή 70 θέσεων εργασίας, ή περίπου τον αριθμό των ατόμων που εργάζονταν για την Intercept Games.

Αυτή η κίνηση από την Take-Two Interactive ήταν κάπως αναμενόμενη μιας και η εταιρεία είχε εκφράσει τα σχέδιά της για περικοπές θέσεων και αναδιάρθρωση των επιχειρήσεών της. Δυστυχώς, αν ισχύουν όλα τα παραπάνω, το κλείσιμο των δύο ομάδων θα είναι ένα ακόμα πλήγμα για την βιομηχανία καθώς πρόκειται για δύο άκρως δημιουργικές και ταλαντούχες ομάδες.