Αλλαγές έρχονται στο incognito mode του Chrome

Σε κάτι που ίσως δεν έχουμε ακούσει πολλοί, η Google βρέθηκε προς το τέλος του 2023 αντιμέτωπη με νομικά προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία incognito του Google Chrome. Η εταιρία κατηγορήθηκε ότι παρακολουθεί τους χρήστες ακόμη και όταν χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτή για ιδιωτική περιήγηση.

Λόγω αυτού, αποδείχθηκε πως όντως η Google δεν προειδοποιούσε σαφώς τους χρήστες και έτσι αναγκάστηκε να καταβάλει 5 δισεκατομμύρια δολάρια για να επιλύσει την υπόθεση ενώ παράλληλα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κριτική για την έλλειψη διαφάνειας σχετικά με την παρακολούθηση δεδομένων.

Σε αυτή την προσπάθεια να παράσχει σαφέστερες πληροφορίες στους χρήστες, η Google προετοιμάζεται να ενσωματώσει αλλαγές στο incognito mode του Chrome. Το πρόγραμμα πλέον θα εμφανίζει μηνύματα αποποίησης ευθύνης, ενισχύοντας την ενημέρωση σχετικά με την παρακολούθηση διαδικτυακών δραστηριοτήτων:

“Οι άλλοι που χρησιμοποιούν αυτή τη συσκευή δεν θα βλέπουν τη δραστηριότητά σας, ώστε να μπορείτε να περιηγείστε πιο ιδιωτικά. Αυτό δεν θα αλλάξει τον τρόπο συλλογής δεδομένων από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν, συμπεριλαμβανομένης της Google. Οι λήψεις, οι σελιδοδείκτες και τα στοιχεία της λίστας ανάγνωσης θα αποθηκεύονται.”

Παρόλα αυτά, παραμένει σημαντικό να κατανοήσουν οι χρήστες ότι το incognito mode δεν παρέχει πλήρη ανωνυμία, αλλά καταργεί κυρίως την αποθήκευση των δεδομένων στη συσκευή τους.