Ακυρώθηκε το νέο survival παιχνίδι της Blizzard

Last updated:

Η Microsoft φαίνεται πως ακύρωσε το υπό ανάπτυξη survival παιχνίδι της Blizzard. Στον απόηχο των απολύσεων από τη Microsoft στο τμήμα του Xbox, μάθαμε πως μερικοί εργαζόμενοι που δούλευαν πάνω στο συγκεκριμένο φιλόδοξο project απολύθηκαν και πως άλλοι εργαζόμενοι μοιράστηκαν σε διαφορετικά τμήματα που δουλεύουν πάνω σε άλλους σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης τίτλους. Προφανώς, οι απολύσεις είναι μέρος της προγραμματισμένης αναδιοργάνωσης στην Activision Blizzard που ήταν αναμενόμενη μετά την εξαγορά από την Microsoft.

Ο σκηνοθέτης του παιχνιδιού ο οποίος επίσης απολύθηκε δήλωσε επίσημα:

Αν ψάχνετε για ταλέντο, η ομάδα που βγαίνει από το μη ανακοινωμένο Survival Game είναι ασυνήθιστα υψηλής ποιότητας – δεν θα μπορούσα να τους προτείνω περισσότερο.

Το παιχνίδι αναπτυσσόταν για παραπάνω από 4 χρόνια και αποτελούσε ένα νέο IP για την Blizzard μετά από καιρό. Συγκεκριμένα, από το 2016 και μετά το Overwatch δεν είδαμε κάποιο φρέσκο IP από την εταιρία.

Είχε ανακοινωθεί πως το έργο ξεκίνησε στις αρχές του 2022 και το 2023 ο αριθμός των μελών της ομάδας ανάπτυξης του διπλασιάστηκε εστιάζοντας για τα καλά σε αυτό. Ανοικτά είχαν μιλήσει πολλά μέλη της εταιρίας και developers δηλώνοντας ενθουσιασμένοι με τον νέο κόσμο που χτίζουν.

Η Blizzard είναι γνωστό πως έχει έφεση στο να φτιάχνει fantasy immersive κόσμους με μεγάλη επιτυχία. Δυστυχώς δεν θα μάθουμε ποτέ επίσημα πως θα έμοιαζε αυτό το παιχνίδι…