Ακυρώνεται το The Division Heartland

H Ubisoft ανακοίνωσε σήμερα πως το The Division: Heartland σταματάει την ανάπτυξή του μόλις τρία χρόνια μετά την πρώτη ανακοίνωσή του.

Η ακύρωση αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Κερδών της, όπου η εταιρεία ανακοίνωσε μια ανακατεύθυνση των προσπαθειών προς έργα όπως το XDefiant και το Rainbow Six.

Το παιχνίδι που ανακοινώθηκε μαζί με την ανακοίνωση του Ubisoft Originals, αναμενόταν να κυκλοφορήσει ανάμεσα στα έτη 2021 και 2022. Όπως δήλωση η εταιρεία όμως για αυτή την απόφαση:

Μετά από προσεκτική σκέψη, έχουμε κάνει τη σκληρή έκκληση να σταματήσουμε την ανάπτυξη του Tom Clancy’s The Division Heartland, με άμεση ισχύ.

Προτεραιότητά μας τώρα είναι να υποστηρίξουμε τα ταλαντούχα μέλη της ομάδας στο στούντιο της Red Storm Entertainment που θα μεταβούν σε νέα έργα εντός της εταιρείας μας, συμπεριλαμβανομένων των XDefiant και Rainbow Six.

Αυτή η ακύρωση έρχεται μαζί με την ακύρωση έργων όπως το Project Q, και συγκεκριμένα του Immortals Fenyx Rising 2. Να θυμίσουμε πως η Ubisoft έχει εφαρμόσει μέτρα μείωσης κόστους, συμπεριλαμβανομένων κλεισίματος στούντιο και απολύσεων, μειώνοντας το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της κατά περισσότερους από 1.700 υπαλλήλους σε διάστημα 18 μηνών.

Παρά αυτές τις προκλήσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της Ubisoft, Yves Guillemot, παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, επικαλούμενος ρεκόρ ετήσιων και τριμηνιαίων καθαρών εσόδων ενώ παράλληλα η εταιρεία “γλυκοκοιτάζει” την τεχνολογία των A.I.