Το Alan Wake 2 έκανε τις γρηγορότερες πωλήσεις για τη Remedy

Η Remedy γνωστοποίησε μέσω της πρόσφατης οικονομικής της έκθεσης πως το Alan Wake 2 έκανε με διαφορά τις γρηγορότερες πωλήσεις από οποιοδήποτε παιχνίδι της. Ωστόσο, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, ακόμα παλεύει να καλύψει τα έξοδα παραγωγής και marketing που δαπανήθηκαν.

Ο τίτλος πούλησε 1,3 εκατομμύρια με το 1 εκατομμύριο από αυτές να γίνονται μέχρι το τέλος του 2023. Αυτό το νούμερο είναι διπλάσιο (και λίγο παραπάνω) από τις πωλήσεις που έκανε το Control στο ίδιο διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί πως το Cοntrol έφτασε εν τέλει πάνω από εκατομμύρια πωλήσεις. Το ίδιο αναμένεται και με το Alan Wake 2, δηλαδή πως αργά και σταθερά θα συνεχίσει να πουλάει όσο περνάει ο καιρός, παρότι οι πωλήσεις αντιστοιχούν σε μικρότερο κέρδος λόγω χαμηλότερης τιμής πλέον.

Επιπλέον, ο Tero Virtala, διευθύνων Σύμβουλος της Remedy, εξέφρασε την ικανοποίηση του στούντιο για το πρώτο δείγμα πωλήσεων και την αισιοδοξία για ανάλογη συνέχεια, με τις τιμές να παραμένουν σε ένα σεβαστό ύψος. Το παραπάνω το στήριξε με την υπόσχεση για περαιτέρω ανάπτυξη του παιχνιδιού και για διατήρηση και διεύρυνση του κοινού του Alan Wake 2.

Έπειτα, υπενθύμισε τα δύο επερχόμενα DLC για το Alan Wake 2. Το πρώτο ονομάζεται Night Springs, με δυνατότητα χειρισμού γνωστών χαρακτήρων του παιχνιδιού σε θεματικό της γνωστής εκπομπής εντός του σύμπαντος του. Το δεύτερο λέγεται The Lake House και θα περιέχει εξερεύνηση σε ένα κτήριο στις όχθες της λίμνης Cauldron που έχει κατασκευαστεί από έναν ανεξάρτητο κυβερνητικό οργανισμό με σκοπό τη μυστική έρευνα.

Tέλος, έδωσε πληροφορίες για τα αναμενόμενα Condor, Control 2 και Max Payne 1 & 2 remake, τα οποία έχουν ανεβάσει ρυθμό παραγωγής χάρη στην αποδέσμευση προσωπικού από το Alan Wake 2.