Τα Playstation Trophies έρχονται στους υπολογιστές

H Sony Playstation ανακοίνωσε πως το Ghost of Tsushima Director’s Cut είνα το πρώτο παιχνίδι της σε PC που θα εφαρμόζει τα Playstation Trophies.

Τα Trophies θα εφαρμόζονται μέσω του PlayStation overlay ενός νέου ειδικού μενού μέσα στα παιχνίδια που θα θυμίζει αρκετά το αντίστοιχο του PS5 και θα περιλαμβάνει διάφορες λειτουργίες όπως το να βλέπουμε τα Trophies και το προφιλ μας γενικότερα. Φυσικά, θα παρέχεται πρόσβαση στο Friend List μας όπου θα είναι και ο δίαυλος για το cross-play μεταξύ PS5 και PC με το Ghost of Tsushima να δίνει πρόσβαση στο Legends Mode για PS4, PS5 και PC παίκτες.

Τέλος, πέρα από ορατότητα των Trophies και του PS Profile μας θα μπορούμε να αποκτήσουμε achievements από την PC έκδοση του παιχνιδιού για την PS5 και αντίστροφα, με αποτέλεσμα να μπορούμε να “κηνυγήσουμε” το Platinum Trophy(100%) και στις δύο εκδόσεις.

Για να ενεργοποιήσουμε το Overlay το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πατήσουμε τα πλήκτρα Shift + F1 ενεργοποιώντας παράλληλα την σύνδεση στον Playstation Network λογαριασμό μας. Βέβαια, αν δεν θέλουμε, δεν χρειάζεται να το κάνουμε.

Ας ελπίσουμε πως με την κυκλοφορία του Ghost of Tsushima Director’s Cut στο Steam και Epic Games Store στις 16 Μαΐου θα δούμε και σε άλλα παιχνίδια της Sony το Overlay να ενεργοποιείται (όπως το Helldivers, Spiderman και Horizon Zero Dawn & Forbidden West).