Τα χρήματα που γλυτώσαμε από τα δωρεάν παιχνίδια της αποκάλυψε η Epic Games

Η Epic Games ανακοίνωσε μέσω του επίσημου blog της, το συνολικό ποσό της αξίας όλων των δωρεάν παιχνιδιών που προσέφερε το περασμένο έτος στο Epic Games Store.

Τα δωρεάν παιχνίδια που δόθηκαν το 2023 εκτιμάται ότι ανέρχονται σε πάνω από 2.000 δολάρια. Συνολικά, δόθηκαν περισσότερα από 580 εκατομμύρια παιχνίδια σε 86 διαφορετικές προσφορές μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.

Η εταιρία εξέφρασε τη χαρά της για τη συνέχιση αυτού του προγράμματος και την επιτυχία που σημείωσε, καθώς και τη συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των ενεργών χρηστών, οι οποίοι έφτασαν τους 75 εκατομμύρια τον Δεκέμβριο του 2023, αυξημένοι κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η ανακοίνωση:

Αυτή η κοινότητα προγραμματιστών, εκδότων, παικτών και δημιουργών συνεχίζει να αυξάνεται, και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μέρος αυτής. Υπάρχουν πλέον πάνω από 270 εκατομμύρια χρήστες του Epic Games Store για PC, μια αύξηση κατά 40 εκατομμύρια από το 2022. Αυτό φέρνει συνολικά τους λογαριασμούς Epic cross-platform στα 804 εκατομμύρια. Το 2023, οι καθημερινά ενεργοί χρήστες έφτασαν τα 36,1 εκατομμύρια, ενώ οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες έφτασαν τους 75 εκατομμύρια χρήστες, αυξημένοι από τα περσινά 68 εκατομμύρια.

Ενώ παράλληλα, η εταιρεία ετοιμάζει αλλαγές για την πλατφόρμα της:

Το 2023 επικεντρωθήκαμε σε σημαντικές αναβαθμίσεις στο παρασκήνιο του Epic Games Store προκειμένου να παρέχουμε στους συνεργάτες μας κάποιες λειτουργίες. Ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές λειτουργίες που απευθύνονται στους προγραμματιστές προς ανάπτυξη, το 2024 μεταφέρουμε την πλειοψηφία της προσοχής μας στη βελτίωση της ανακάλυψης παιχνιδιών και της συνολικής εμπειρίας του παίκτη. Ορισμένες από τις κύριες προτεραιότητές μας για το οδοιπορικό του 2024 είναι: Ένα νέο Download Manager που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024, βελτιώσεις στη Offline λειτουργία, βελτιωμένες κοινωνικές λειτουργίες, υποστήριξη συνδρομών, δυναμικά πακέτα και επιστροφή στο iOS στην Ευρώπη!