Σε μακρά νοσοκομειακή κράτηση ο Hacker του GTA 6 

Last updated:

Όλοι ίσως γνωρίζετε πως πριν το τέλος της χρονιάς, ένας Βρετανός έφηβος ήταν υπεύθυνος για μια διαρροή υλικού από την Rockstar σχετικά με την ανάπτυξη του Grand Theft Auto VI.

O άντρας ονόματι Arion Kurtaj δέχτηκε πρόσφατα και την απόφαση για το τι θα απογίνει μετά από αυτά τα γεγονότα. Συγκεκριμένα, ο Kurtaj, πλέον 18 χρονών, ήταν μέλος της Lapsus$ hacking group η οποία ήταν υπεύθυνη για επιθέσεις σε εταιρείες όπως η Nvidia, Uber και British Telecoms.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν έξω με εγγύηση για κατηγορίες πειρατείας και υπό την προστασία της αστυνομίας σε ένα Travel Lodge ξενοδοχείο, ο Arion χάκαρε την Rockstar τον Σεπτέμβριο του 2022 χρησιμοποιώντας ένα Amazon Firestick, ένα κινητό τηλέφωνο και την τηλεόραση του δωματίου του ξενοδοχείου του.

Η απόφαση του δικαστηρίου ορίζει ότι ο Kurtaj πρέπει να παραμείνει σε ένα ασφαλές νοσοκομείο εφ’ όρου ζωής ή έως ότου δεν θεωρείται πλέον άτομο υψηλού κινδύνου. Λόγω της επανειλημμένης βίας κατά την διάρκεια της κράτησής του και του επίμονου ενδιαφέροντος για διάπραξη εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, ο έφηβος, που διαγνώστηκε με σοβαρό αυτισμό, κρίθηκε ακατάλληλος να δικαστεί νωρίτερα.

Η κριτική επιτροπή, μετά από ψυχιατρική αξιολόγηση, προσδιόρισε τη συμμετοχή του σε αδικήματα hacking, εκβιασμό και απάτη τον Αύγουστο. Οι εισαγγελείς περιέγραψαν τις ενέργειες ως «νεανική επιθυμία να βάλουν δύο δάχτυλα σε εκείνους στους οποίους επιτίθενται», που περιλαμβάνει προσβλητικά μηνύματα και εκβιασμό του προσωπικού.