Cat Quest III | Preview

Last updated:

To Cat Quest ήταν ανέκαθεν μια από τις αγαπημένες μου σειρές. Ήταν ένα από τα παιχνίδια που μου κράτησαν συντροφιά στις δύσκολες, ενίοτε βαρετές υπηρεσίες στον στρατό καθώς ξεκίνησε από ένα mobile app και αργότερα εξελίχθηκε σε μια σειρά βιντεοπαιχνιδιών που βλέπουμε σήμερα σε εκθέσεις αλλά και ψηφιακές εκδηλώσεις όπως της Nintendo και άλλων γνωστών εταιρειών. Η σειρά έγινε γνωστή για το ιδιαίτερο action gameplay του αλλά και την χαριτωμένη εμφάνισή του που μοιάζει με μια μίξη ενός χάρτη, ενός παραμυθιού και κινουμένων σχεδίων του Σαββατοκύριακου.

Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς βοήθησε την ομάδα να εξελιχθεί ενώ δοκίμασε κάτι νέο γι’ αυτή. Συγκεκριμένα, είχαμε την προσθήκη του co-op multiplayer είτε τοπικά είτε διαδικτυακά επιτρέποντας έτσι σε φίλους ή στο άλλο μας μισό να παίξει μαζί μας και να διασκεδάσουμε σε μια εξίσου διασκεδαστική αλλά νέα, διαφορετική ιστορία. Έτσι, όταν το Cat Quest III ανακοινώθηκε είδαμε μια ακόμα ευκαιρία να παίξουμε μαζί με τους αγαπημένους μας ένα ακόμα ευχάριστο sequel που σίγουρα θα προσέφερε κάτι νέο ή διαφορετικό.

Η Kepler Interactive μας προμήθευσε με έναν preview κωδικό για να δούμε τις πρώτες ώρες του παιχνιδιού και να μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις για αυτό. Στον πυρήνα του, το τρίτο παιχνίδι της σειράς διατηρεί όλα όσα το έκαναν γνωστό – όμορφα γραφικά, χαριτωμένα σκηνικά, ήρωες και χαρακτήρες, έναν χάρτη που μοιάζει βγαλμένο από έναν πάπυρο ή βιβλίου και ένα σύστημα μάχης που ενώ δεν είναι πολύ δύσκολο απλά…λειτουργεί.

Από όλα όσα είδαμε στον περιορισμένο χρόνο που περάσαμε με το παιχνίδι μπορούμε εύκολα να πούμε πως εδώ υπάρχουν αισθητές βελτιώσεις – τόσο στην αισθητική όσο και σε πιο βασικά στοιχεία όπως τα στοιχεία της διεπαφής, πιο αναλυτικά σχέδια, ζωντανά χρώματα και καλύτερα animations. Όμοια με τους προηγούμενους τίτλους η ιστορία του Cat Quest III διαφέρει παρουσιάζοντάς μας νέους κακούς και πρωταγωνιστές σε ένα διαφορετικό σκηνικό αλλά η διήγηση γίνεται με τον ίδιο τρόπο. Ένας πιστό, φανταστικό πλάσμα είναι ο ακόλουθός μας και είναι εκείνο που θα μιλήσει εκ μέρους μας, θα μας εξηγήσει διάφορα στοιχεία του κόσμου και θα είναι ο βασικός αφηγητής αυτής της περιπέτειας.

To θέμα του Cat Quest III είναι πειρατικό και αυτό σημαίνει πως ο γάτος ή γάτα μας (ανάλογα τι θα επιλέξουμε) είναι πειρατής. Στόχος μας είναι να βρούμε το μυθικό North Star Treasure, έναν θησαυρό τεράστιας αξίας για τον οποίο παλεύουν όλοι οι πειρατές. Είναι κάτι σαν το One Piece αλλά και όχι αντίστοιχα. Για να φτάσουμε στο North Star θα περάσουμε από διάφορα μικρά νησάκια, διάφορα λιμάνια και για να το κάνουμε αυτό θα ανέβουμε πάνω στο πλοίο μας και θα πλεύσουμε σε όλες εκείνες τις περιοχές που μπορεί να έχουν θησαυρό.

Διατηρώντας την φλέβα της σειράς, κάθε νησί και περιοχή αποτελείται είτε από μια μεγάλη πόλη με την Ταβέρνα, τον Blacksmith και τον Mage είτε από φρούρια, σπηλιές και πύργους που μας καλούν να τους εξερευνήσουμε. Κάθε ένα από αυτά έχει και έναν αριθμό από σεντούκια που πρέπει να ανοίξουμε με το καθένα να περιέχει με την σειρά του κάποιον εξοπλισμό ή κάποιο χρήσιμο αντικείμενο.

Μιλώντας για εξοπλισμό, μπορούμε να φορέσουμε στον χαρακτήρα μας ένα καπέλο, ένα ρούχο, ένα σπαθί, ένα πιστόλι και ένα αξεσουάρ με το καθένα να μας βελτιώνει διαφορετικά στατιστικά και να ξεκλειδώνει νέες ικανότητες ή ιδιότητες. Φυσικά, αυτόν τον εξοπλισμό μπορούμε να τον βελτιώσουμε και να τον αναβαθμίσουμε στον blacksmith δίνοντας φυσικά το αντίστοιχο ποσό ανάλογα το level. Από την άλλη, η Mage μας επιτρέπει με τον ίδιο τρόπο να βελτιώσουμε τα ξόρκια μας τα οποία χρησιμοποιούν έναν ανανεώσιμο κρύσταλλο για να τα εξαπολύσουμε.

Η Preview μορφή του Cat Quest III περιέχει μόλις 50 λεπτά gameplay αλλά είναι αρκετό για να πάρουμε μια ιδέα τόσο της υπόθεσης όσο και του περιεχομένου που μας περιμένει. Μπορείτε να δείτε στο βίντεο παραπάνω τις διάφορες βελτιώσεις που έχουν γίνει στο τρίτο παιχνίδι της σειράς αλλά αν σας άρεσαν τα προηγούμενα δύο τότε σίγουρα θα απολαύσετε και αυτό. Μέχρι τότε όμως, εμείς θα ετοιμάσουμε και το αντίστοιχο review για να έχετε μια πιο σφαιρική εικόνα του τι μπορείτε να περιμένετε.

Το Cat Quest III: Pirates of the Purribean έρχεται σε PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch και PC μέσω Steam στις 8 Αυγούστου.