Νίκη από τους παίκτες, η Sony δεν προχωράει με το Account Linking του Helldivers 2

Μόλις λίγες ώρες πριν την κυκλοφορία του Update για το υποχρεωτικό account linking των PSN Accounts με την Steam έκδοση του Helldivers 2, που έχει οδηγήσει στην ακύρωση πώλησης του παιχνιδιού σε 177 χώρες, η Sony ανακοίνωσε πως δεν θα προχωρήσει με αυτή την απόφαση.

Οι παίκτες είχαν ήδη ρίξει πάνω από 200.000 αρνητικές κριτικές στο Steam page του Helldivers 2 με αποτέλεσμα να μην περάσει απαρατήρητο.

Η Sony δήλωσε πως “ακόμα μαθαίνει τι είναι καλύτερο για τους PC παίκτες και τα σχόλιά σας ήταν ανεκτίμητα. Ευχαριστούμε και πάλι για τη συνεχή υποστήριξή σας στο Helldivers 2 και θα σας κρατάμε ενήμερους για μελλοντικά σχέδια.”

Ενώ ο CEO της Arrowhead, Johan Pilestedt, απάντησε:

Πρώτον, είμαι εντυπωσιασμένος από τη δύναμη της θέλησης της κοινότητας του @helldivers2 και την ικανότητά σας να συνεργάζεστε. Δεύτερον, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες και τους φίλους μας στο @PlayStation που πήραν γρήγορα και αποτελεσματικά την απόφαση να φύγουν από την υποχρεωτική σύνδεση σε PSN λογαριασμούς. Θέλουμε μαζί να θέσουμε ένα νέο πρότυπο για το τι είναι ένα ζωντανό παιχνίδι και πώς οι προγραμματιστές και η κοινότητα μπορούν να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον για να δημιουργήσουν τις καλύτερες εμπειρίες παιχνιδιού.

Να σημειώσουμε πως η απαίτηση δεν έχει φύγει ακόμα από την σελίδα του παιχνιδιού στο Steam αλλά δεν αποκλείεται να δούμε την αφαίρεση μέσα στις επόμενες μέρες (ή ιδανικότερα, ώρες).

Προσωπικά, δεν μας έκανε εντύπωση η νίκη των παικτών από την άποψη πως μιλάμε για την ίδια κοινότητα που ζητά να κυκλοφορήσει το παιχνίδι και σε Xbox (μέχρι και οι PS5 παίκτες το ζητάνε) αλλά και την ίδια κοινότητα που “καθαρίζει” μεγάλα, δύσκολα Major Orders σε μόλις μερικές ώρες.

Ακόμα και αν αυτή θεωρείται μια μεγάλη νίκη από τους παίκτες για τους παίκτες, αυτό αφήνει αναπόφευκτα ένα μαύρο στίγμα στην επωνυμία της ως εκδότης. Πολλοί παίκτες νιώθουν πως έχουν πολύ λίγους λόγους να εμπιστεύονται τη Sony στο μέλλον.