Το Helldivers 2 σταμάτησε να πωλείται σε177 χώρες

To δράμα με την Sony και το Helldivers 2 συνεχίζεται καθώς το παιχνίδι φαίνεται να αποσύρθηκε από 177 χώρες που δεν υποστηρίζουν το Playstation Network.

H Arrowhead είχε δηλώσει ότι αυτή η απαίτηση ήταν προαιρετική όταν το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις αρχές Φεβρουαρίου λόγω τεχνικών προβλημάτων“. Ωστόσο, αυτή η αρχική “περίοδος χάριτος” για τους παίκτες του Helldivers 2 στο Steam έχει πλέον τελειώσει από την Παρασκευή και ο εκδότης του Helldivers 2, η Sony, ανακοίνωσε ότι οι παίκτες στο Steam θα πρέπει σύντομα να συνδεθούν με έναν λογαριασμό PlayStation Network (PSN).

Όσοι αγόρασαν το παιχνίδι στην διάρκεια αυτής της “περίοδος χάριτος” θα δουν το αναδυώμενο για την υποχρεωτική σύνδεση από τις 30 Μαΐου και θα πρέπει να έχουν συνδέσει έναν PSN λογαριασμό μέχρι και τις 4 Ιουνίου αλλιώς δεν θα μπορούν να παίξουν το παιχνίδι.

Τις τελευταίες ημέρες, το κανάλι του παιχνιδιού στο Discord έχει πάρει “φωτιά” με ορισμένους mods να βάζουν περισσότερο λάδι σε αυτή και να ωθούν την δυσαρέσκεια των παικτών σε άλλα ύψη. Ωστόσο, σε διάφορα posts στο κανάλι, οι community managers δήλωσαν πως:

Η σύνδεση λογαριασμών παρέχει ένα συνεπές και αξιόπιστο μέσο αναφοράς, εποπτείας, δράσης και έκκλησης για ΟΛΟΥΣ τους παίκτες του Helldivers 2.

Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την ασφάλεια στο διαδίκτυο και αυτός είναι ο κύριος τρόπος μας για να προστατεύσουμε τους παίκτες από τη θλίψη και την κακοποίηση: επιτρέποντας τον αποκλεισμό και την αναστολή των παικτών που παρουσιάζουν τέτοιου είδους συμπεριφορά. Με τη σύνδεση λογαριασμών, έχετε το πλεονέκτημα της εκτεταμένης υποδομής της ομάδας υποστήριξής μας για την αναφορά αυτών των κακών παραγόντων (και της διαδικασίας προσφυγών σε περίπτωση αποκλεισμού/αναστολής). Όλα αυτά μας βοηθούν να κάνουμε το Helldivers 2 έναν ασφαλέστερο και πιο ευχάριστο χώρο για όλους.

Μην ξεχνάμε όμως πως το PSN δεν είναι και το ασφαλέστερο περιβάλλον όταν κατά καιρούς (και μάλιστα συχνούς) έχουμε δει σοβαρές και μεγάλες διαρροές πληροφοριών και προσβολές ασφαλείας στο framework.

Παρόλα αυτά, μιας και ένας μεγάλος αριθμός παικτών επηρεάζεται από αυτή την απόφαση, αρκετοί έχουν αρχίσει να ζητάνε πίσω τα χρήματα τους και όπως αναφέρουν στα social media το Steam χειρίζεται το Helldivers 2 ως ειδική περίπτωση και επιστρέφει χρήματα ανεξαρτήτου διάρκειας παιχνιδιού και κατοχής.