Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο Overwatch 2

H Blizzard, με αφορμή την νέα Season 9 με τίτλο ‘Champions’ ανακοίνωσε μερικές μεγάλες αλλαγές που έρχονται στο Overwatch 2.

Οι επερχόμενες αλλαγές στο Overwatch 2 προαναγγέλλουν μια σημαντική στιγμή για το hero shooter, με στόχο την αντιμετώπιση μακροχρόνιων προβλημάτων και την αναμόρφωση της βασικής δυναμικής του παιχνιδιού.

Με αλλαγές όπως η αύξηση της μπάρας υγείας σε όλο το roster και η προσαρμογή στην ταχύτητα των επιθέσεων, η ενημέρωση επιδιώκει να βελτιώσει τη συνοχή της μάχης διατηρώντας παράλληλα την οικεία αίσθηση του βασικού παιχνιδιού. Αυτά στοχεύουν στο να δώσουν ώθηση στην επιβίωσή ηρώων όπως η Tracer, και να διευκολύνει τους DPS ήρωες να είναι πιο αποτελεσματικοί. Έτσι, η Blizzard στοχεύει να επεκτείνει τις ομαδικές μάχες και να μετριάσει περιπτώσεις γρήγορου θανάτου ή απότομου healing.

Αυτές οι αλλαγές, μαζί με την εισαγωγή του Regen Health για όλους τους ήρωες και μιας Passive για τους DPS που μειώνει την αναζωογόννηση, σηματοδοτούν μια στρατηγική αλλαγή στο gameplay, δίνοντας έμφαση στο βασικό πυρήνα και όχι στην ενίσχυση των healing skills.

Αλλάζουν οι ρόλοι

Eνώ οι προσαρμογές επικεντρώνονται κυρίως στη βελτίωση της δυναμική της μάχης, μας προετοιμάζουν επίσης για έναν ευρύτερο επαναπροσδιορισμό των ρόλων μέσα στο παιχνίδι. Οι Support Classes μπορεί να υιοθετήσουν ένα στυλ παιχνιδιού που θυμίζει MOBA, δίνοντας προτεραιότητα σε στρατηγικούς ελιγμούς και στήσιμο των kills αντί να εστιάζουν αποκλειστικά στην θεραπευτική δύναμη.

Καθώς ήρωες όπως η Mercy μπορεί να στηρίζονται περισσότερο στα damage boost beams σε αντίθεση με τα healing beams, η ενημέρωση σηματοδοτεί μια διαφοροποιημένη προσέγγιση στις συνθέσεις και τις τακτικές της ομάδας, υποσχόμενη μια νέα εμπειρία παιχνιδιού που εξισορροπεί τη γεμάτη δράση μάχη με το στρατηγικό βάθος.

Στην δυναμική μάχης έχουμε και την έμφαση στην προτεραιότητα των στόχων και στα kills των παικτών. Θα έχουμε αλλαγές όπως μεγαλύτερες σφαίρες και λιγότερο healing με τον συντονισμό της ομάδας για την εξολόθρευση απειλών να είναι στο επίκεντρο. Πιο αδύναμοι ήρωες δυσκολεύονται να “σολάρουν” κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να ενθαρρύνεται η ομαδικότητα και ο συντονισμός. Ωστόσο, αυτή η αλλαγή εγείρει ανησυχίες σχετικά με την πιθανή ισοπέδωση των στυλ παιχνιδιού και τον περιορισμό των δημιουργικών στρατηγικών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι παίκτες για να υποστηρίξουν την ομάδα τους, υπονομεύοντας τις ποικίλες τακτικές δυνατότητες του παιχνιδιού.

Αλλαγές και στο Competitive

Αυτές οι αλλαγές παιχνιδιού συνοδεύονται από μια ουσιαστική αναθεώρηση του Competitive mode, με την δυνατότητα επαναφοράς του Rank και ένα καλύτερο Rewards System. Με επίκεντρο την ακρίβεια και τη διαφάνεια, το νέο σύστημα στοχεύει να παρέχει σαφέστερες πληροφορίες για την εξέλιξη της κατάταξης, εισάγοντας παράλληλα νέες προκλήσεις και κίνητρα για παίκτες υψηλού Skill.

Ενώ οι προσπάθειες της Blizzard να βελτιώσει τη συνέπεια και να εξορθολογίσει τους μηχανισμούς του παιχνιδιού μπορεί να βελτιώσουν την ανταγωνιστική εμπειρία, υπάρχει ανησυχία σχετικά με την πιθανή απώλεια διαφορετικών στρατηγικών και την ξεχωριστή ταυτότητα του παιχνιδιού.

Παρόλα αυτά, η Blizzard είναι αισιόδοξη πως αυτές οι αλλαγές θα φέρουν το Overwatch 2 σε μια καλύτερη κατάσταση και θα το επαναφέρουν ως ένα παιχνίδι με στρατηγική, βελτιωμένους μηχανισμούς και διασκεδαστικό gameplay, σηματοδοτώντας ένα οριστικό βήμα προς τα εμπρός για το αγαπημένο franchise.