Καθυστέρηση κυκλοφορίας για το Prison Architect 2

Το Prison Architect 2, η πολυαναμενόμενη συνέχεια του επιτυχημένου παιχνιδιού προσομοίωσης φυλακών, ανακοίνωσε άλλη μια καθυστέρηση στην κυκλοφορία του.

Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο και στη συνέχεια μετατέθηκε για τον Μάιο, το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει τώρα το φθινόπωρο, συγκεκριμένα στις 3 Σεπτεμβρίου. Αυτή η καθυστέρηση προέρχεται από την ανακάλυψη απροσδόκητων ζητημάτων απόδοσης που σχετίζονται με memory leaks, τα οποία έχουν επηρεάσει τη σταθερότητα του παιχνιδιού. Παρά το γεγονός ότι έχει μια έκδοση έτοιμη για όλες τις πλατφόρμες, η Paradox Interactive επέλεξε να αναβάλει την κυκλοφορία για να εξασφαλίσει μια πιο ομαλή και πιο εκλεπτυσμένη εμπειρία παιχνιδιού κατά την κυκλοφορία.

Η απόφαση να καθυστερήσει το Prison Architect 2 φαίνεται να είναι απόρροια της καταστροφικής κυκλοφορίας του Cities Skylines 2 που προηγήθηκε μιας συγγνώμης από την Paradox Interactive σχετικά με την προβληματική κυκλοφορία του παιχνιδιών και των DLCs. Αναγνωρίζοντας τα προβλήματα με την κατάσταση του βασικού παιχνιδιού, η Paradox δεσμεύτηκε να επιστρέψει τα χρήματα για αγορές DLC και να σταματήσει την ανάπτυξη περαιτέρω πληρωμένων πακέτων μέχρι το 2025, εστιάζοντας στη βελτίωση του Cities Skylines 2.

Το Prison Architect 2 υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, με μια πλήρη αλλαγή σε τρισδιάστατα μοντέλα και περιβάλλοντα και μια πιο σφαιρική, εντυπωσιακή sandbox εμεπιρία.

Παρά τις καθυστερήσεις, οι προσδοκίες παραμένουν υψηλές για το Prison Architect 2, βασιζόμενο στην κριτική και εμπορική επιτυχία του αρχικού παιχνιδιού και των επεκτάσεών του από την κυκλοφορία του το 2015.