Η Warner Bros. επενδύει σε mobile & free-to-play games

Ο αρχηγός του τμήματος gaming της Warner Bros. Discovery, J.B. Perrette, μίλησε σε ένα πρόσφατο Webcast της εταιρείας και δήλωσε πως επιθυμεί να απομακρυνθεί από την «άστατη» αγορά των AAA παιχνιδιών – μια αγορά που όπως φαίνεται δεν μπορεί να υποστηρίξει ενεργά αν κρίνουμε από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες της.

Ο Perrette σημείωσε ότι η WBD έχει δημοφιλείς IP στις οποίες μπορεί να βασιστεί, όπως το Mortal Kombat, το Game of Thrones, το Harry Potter και η DC, καθώς και 11 διαφορετικά εσωτερικά στούντιο για την ανάπτυξη παιχνιδιών. Ως εκ τούτου, αναμένει ότι το gaming θα φέρει “σημαντική ανάπτυξη” στην εταιρεία στο μέλλον. Ωστόοσ, τόνισε πως:

Επικεντρώνουμε σε παιχνίδια όπου πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης που μπορούμε να αξιοποιήσουμε με τις IP που έχουμε καθώς και ορισμένες από τις δυνατότητες που έχουμε στο στούντιο όπου είμαστε μοναδικά τοποθετημένοι ως εκδότης και προγραμματιστής παιχνιδιών.

Αντί να λανσάρουμε απλά ένα παιχνίδι για κονσόλες, πώς μπορούμε να αναπτύξουμε ένα παιχνίδι γύρω από, για παράδειγμα, ένα Hogwarts Legacy ή το Harry Poter, που είναι μια ζωντανή υπηρεσία όπου οι άνθρωποι μπορούν να ζουν και να εργάζονται και να χτίζουν και να παίζουν σε αυτόν τον κόσμο σε συνεχή βάση;

Τα σχόλιά του είναι ενδιαφέροντα μετά τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες της εταιρείας μιας και βλέπουμε το Suicide Squad: Kill the Justice League να “τραβάει βουτιά” σε σημείο όπου η Sony Playstation επιτρέπει και επιστροφές χρημάτων για το παιχνίδι.

Από την άλλη, το Hogwarts Legacy ήταν το πιο επιτυχημένο παιχνίδι του περασμένου έτους, με πωλήσεις 22 εκατομμυρίων αντιτύπων.

Πιο απλά λοιπόν, η W.B. Games προτιμά να συνεχίσει την προσπάθεια σε live-service τίτλους θέλοντας να μας πάρει από την πραγματικότητα και να μας βάλει σε έναν ψηφιακό κόσμο που θα δίνουμε λεφτά για τα πιο απλά πράγματα και για να ζούμε στην ψευδαίσθηση ότι…”διασκεδάζουμε”.