Η Valve ενημέρωσε την Πολιτική Επιστροφής Χρημάτων

Η Valve ενημέρωσε την πολιτική επιστροφών χρημάτων στο Steam, κάνοντας μια μικρή αλλά σημαντική αλλαγή στη διαδικασία ώστε να αντιμετωπίσει ένα “παραθυράκι” που υπήρχε.

Το παραθυράκι αυτό επέτρεπε σε παίκτες με πρόωρη πρόσβαση σε παιχνίδια να μπορούν να κάνουν refund το παιχνίδι ακόμα και μετά από 2 ώρες. Αυτό γινόταν διότι το παιχνίδι φαινόταν πως δεν είχε κυκλοφορήσει “επίσημα” οπότε δεν “γράφονταν” οι ώρες που χρειάζονταν για το refund.

Η Valve γράφει συγκεκριμένα:

Όταν αγοράζετε έναν τίτλο στο Steam πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας, θα ισχύει το όριο των δύο ωρών αναπαραγωγής για επιστροφές χρημάτων (εκτός από τη δοκιμή beta), αλλά η περίοδος των 14 ημερών για τις επιστροφές χρημάτων δεν θα ξεκινήσει μέχρι την ημερομηνία κυκλοφορίας.

Για παράδειγμα, εάν αγοράσετε ένα παιχνίδι που είναι σε πρώιμη πρόσβαση, οποιοσδήποτε χρόνος παιχνιδιού θα υπολογίζεται στο όριο των δύο ωρών επιστροφής χρημάτων. Εάν προαγοράσετε έναν τίτλο που δεν μπορεί να παιχθεί πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας, μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων ανά πάσα στιγμή πριν από την κυκλοφορία αυτού του τίτλου και η τυπική περίοδος επιστροφής χρημάτων 14 ημερών/δύο ωρών θα ισχύει από την ημερομηνία της κυκλοφορίας του.