Η Ubisoft αφαιρεί την άδεια του The Crew από παίκτες

Δεν γίνεται να ξεχάσουμε την περίεργη αλλά δυστοπική δήλωση του διευθυντή συνδρομών της Ubisoft περί ιδιοκτησίας παιχνιδιών. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει ότι οι καταναλωτές τελικά «βολεύτηκαν» στο να μην κατέχουν τις ταινίες τους σε CD ή DVD και ότι μια παρόμοια αλλαγή στάσης «πρέπει να συμβεί» και στα παιχνίδια.

Αυτή η δήλωση μάλλον μας προετοίμαζε για τις κινήσεις της εταιρείας μιας και η εταιρεία αποφάσισε να κλείσει τους servers του The Crew τον Μάρτιο σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής για το παιχνίδι αγώνων ανοιχτού κόσμου, το οποίο είχε διαγραφεί από τα ψηφιακά stores τον Δεκέμβριο.

Η πρόσφατη αποκάλυψη ότι η Ubisoft έχει αρχίσει να αφαιρεί το παιχνίδι από τις βιβλιοθήκες των κατόχων και να ανακαλεί τις άδειες χρήσης του, έχει προκαλέσει οργή στους παίκτες. Αυτή η κίνηση ουσιαστικά καθιστά το παιχνίδι αδύνατο να παιχτεί, ακόμη και σε single-player modes, λόγω της always-online φύσης του.

Οι παίκτες που ήλπιζαν για τη δυνατότητα διατήρησης του παιχνιδιού μέσω ιδιωτικών servers ήταν απογοητευμένοι όταν διαπίστωσαν ότι η Ubisoft είχε κάνει αυτό το πρόσθετο βήμα, αφαιρώντας το The Crew από την συλλογή του Ubisoft Connect χαρακτηρίζοντάς το ως “ανενεργό παιχνίδι”. Οι προσπάθειες για απευθείας εκτέλεση του παιχνιδιού ή επανεγκατάσταση του έχει περιορισμούς, όπως η εκκίνηση μόνο σε demo mode ή η απαίτηση ενός κλειδιού παιχνιδιού.

Η αντίδραση κατά των ενεργειών της Ubisoft ήταν σημαντική, με τους παίκτες να εκφράζουν απογοήτευση σε πλατφόρμες όπως το Reddit. Κάποιοι επέκριναν την κίνηση ως «αποτρόπαια συμπεριφορά» και «αδίστακτη», που οδηγεί σε αυξημένη προσοχή σε πρωτοβουλίες όπως το Stop Killing Games, το οποίο στοχεύει να αμφισβητήσει την τάση των αγορασμένων παιχνιδιών να γίνονται αδύνατο να παιχτούν.

H Ubisoft πάντως επανέλαβε την αρχική της ανακοίνωση, αναφέροντας την υποδομή του server και τους περιορισμούς αδειοδότησης ως τους λόγους πίσω από την απόφαση.