Η Relic Entertainment προχώρησε σε νέες απολύσεις

Μια εβδομάδα μετά την πώληση από τη μητρική εταιρεία SEGA, το στούντιο του Company of Heroes, η Relic Entertainment, ανακοίνωσε ότι προχώρησε για άλλη μια φορά σε απολύσεις υπαλλήλων.

Το στούντιο δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη για να αυξήσει τις πιθανότητές της εταιρείας να επιβιώσει σε έναν απρόβλεπτο κλάδο, τονίζοντας ότι οι απολύσεις δεν αντικατοπτρίζουν τις δεξιότητες ή την αφοσίωση των επηρεαζόμενων εργαζομένων. Πακέτα απόλυσης και επιλογές υποστήριξης παρέχονται σε όσους επηρεάζονται, με περίπου 41 υπαλλήλους να επηρεάζονται, σύμφωνα με τον εξωτερικό παραγωγό ανάπτυξης Robyn Smale.

Αυτές οι απολύσεις ακολούθησαν μια προηγούμενη προσπάθεια αναδιάρθρωσης πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, κατά την οποία 121 εργαζόμενοι απολύθηκαν για να δώσουν προτεραιότητα στην εστίαση σε βασικά franchises. Με τη Relic να στοχεύει να αυξηθεί σε περίπου 330 υπαλλήλους τα επόμενα πέντε χρόνια, με αυτή τη στιγμή να δηλώνει 201–500 υπαλλήλους στο LinkedIn, αυτές οι πρόσφατες περικοπές αντιπροσωπεύουν σημαντική μείωση στον αριθμό προσωπικού. Η κατάσταση έχει εγείρει ανησυχίες για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του στούντιο, με ορισμένους να εκφράζουν ανησυχία για το βάθος των περικοπών και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Παρά την αβεβαιότητα, η Relic εξέφρασε ευγνωμοσύνη στους αποχωρούντες υπαλλήλους για τις συνεισφορές τους και τους ευχήθηκε τα καλύτερα.