Απολύσεις ανακοίνωσε η SEGA Europe

Η Sega ανακοίνωσε και επίσημα τις κινήσεις αναδιάρθρωσης στα γραφεία της με 240 άτομα προσωπικό να απολύονται σε όλα τα Ευρωπαϊκά studios της ενώ θα πουλήσει την ομάδα ανάπτυξης του Company of Heroes, Relic Entertainment.

Η Sega ανακοίνωσε σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας και στην Creative Assembly, το στούντιο πίσω από τη σειρά Total War καθώς και τη Sega Europe. Η Relic, με έδρα το Βανκούβερ, θα μετατραπεί σε ένα ανεξάρτητο στούντιο με την υποστήριξη εξωτερικού επενδυτή. Παρά αυτές τις αλλαγές, η Relic επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να συνεχίσει να υποστηρίζει το Company of Heroes 3. Ωστόσο, το στούντιο αντιμετώπισε τις δικές του απολύσεις, με 121 μέλη του προσωπικού να αποχωρούν τον Μάιο του 2023.

Επιπλέον, η Sega ανέφερε ότι ένας “μικρός αριθμός” θέσεων θα εξαλειφθεί στην Sega Hardlight, ένα άλλο στούντιο με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που είναι υπεύθυνο για το παιχνίδι για κινητά Sonic Dream Team.

Αυτές οι προσαρμογές ευθυγραμμίζονται με την αναγνώριση της Sega για ένα «ταχέως μεταβαλλόμενο» οικονομικό τοπίο που επηρεάζεται από παράγοντες όπως η μείωση της ζήτησης για διαμονή στο σπίτι λόγω της πανδημίας Covid-19 και οι οικονομικές προκλήσεις που προκύπτουν από τον πληθωρισμό. Ως αποτέλεσμα, η Sega σημείωσε ότι η κερδοφορία έχει επηρεαστεί, προκαλώντας την ανάγκη για οργανωτική αναδιάρθρωση και μέτρα εξοικονόμησης κόστους.

Σε ένα e-mail του ευρωπαίου προϊστάμενου της εταιρείας Jurgen Post ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι αυτή η ενημέρωση είχε δημοσιοποιηθεί πριν κάποιος από το προσωπικό ακούσει για τις απώλειες θέσεων εργασίας:

Λόγω της φύσης αυτής της ανακοίνωσης και των νομικών μας υποχρεώσεων στην Ιαπωνία, δεν μπορέσαμε να μοιραστούμε καμία λεπτομέρεια μαζί σας μέχρι τώρα. Αυτό απέχει πολύ από το ιδανικό και σημαίνει ότι κάποιοι από εσάς μπορεί να έχετε διαβάσει σχετικά με αυτό στα μέσα ενημέρωσης ή μέσω των κοινωνικών δικτύων πριν δείτε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αν ισχύει αυτό, λυπάμαι.

Θέλω να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη για την ανησυχία και την κατανοητή στενοχώρια που θα προκαλέσει αυτή η είδηση, ιδιαίτερα σε όσους επηρεάστηκαν άμεσα. Αυτές οι αποφάσεις ήταν απίστευτα δύσκολο να ληφθούν και ακολουθούν σχολαστική εξέταση και συζήτηση με ηγετικές ομάδες σε όλη την επιχείρηση.

Η αλλαγή είναι απαραίτητη για να διασφαλίσουμε το μέλλον της επιχείρησης μας και να διασφαλίσουμε ότι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες στους παίκτες μας στο μέλλον.

Οι απολύσεις στα Ευρωπαϊκά Παραρτήματα της SEGA έρχεται λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση για απολύσεις στην SEGA of America.