Η Pokémon Company προχώρησε σε δήλωση για το Palworld

Μετά την απρόσμενη αλλά ασταμάτητη επιτυχία του Palworld, η Pokémon Company έσπασε τη σιωπή της με μια επίσημη δήλωση που δημοσιεύτηκε στον εταιρικό της ιστότοπο τόσο στα Ιαπωνικά όσο και στα Αγγλικά.

Η The Pokémon Company αντιμετώπισε το ζήτημα της σύγκρισης του Palworld με τον κόσμο των Pokémon χωρίς όμως να κατονομάσει ρητά το Palworld. Η δήλωση αναγνώρισε τα ερωτήματα που ελήφθησαν σχετικά με «το παιχνίδι άλλης εταιρείας που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2024» και διευκρίνισε ότι δεν είχε χορηγηθεί άδεια για τη χρήση πνευματικής ιδιοκτησίας ή περιουσιακών στοιχείων σχετικά με τα Pokémon σε αυτό το παιχνίδι.

Η The Pokémon Company τόνισε την πρόθεσή της να διερευνήσει και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα κατά οποιωνδήποτε πράξεων που παραβιάζουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που σχετίζονται με τα Pokémon, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για τη διατήρηση και την καλλιέργεια του κόσμου των Pokémon.

Η δήλωση, αν και μετέφερε μια αυστηρή προειδοποίηση για πιθανές παραβιάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας, περιλάμβανε επίσης ένα κάπως αντιθετικό μήνυμα που εξέφραζε την αφοσίωση της εταιρείας στο να αγαπά και να φροντίζει κάθε Pokémon και τον κόσμο του. Αυτή η δήλωση έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενων συζητήσεων σχετικά με το εάν το Palworld είναι μια δίκαιη παρωδία των Pokémon ή περιλαμβάνει πιθανή λογοκλοπή, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης πλασμάτων που δημιουργούνται από AI και μοιάζουν με Pokémon.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, είναι περίεργο που η Nintendo δεν έχει προχωρήσει ήδη σε κινήσεις και χρειάστηκε να ανακοινώσει τις “προθέσεις” της. Σε άλλες περιπτώσεις την έχουμε δει απλά να στέλνει δικηγόρους και γράμματα σε μέσα ψυχαγωγίας που χρησιμοποιούν την πνευματική της ιδιοκτησία. Είτε δεν μπορεί να κάνει κάτι στο Palworld είτε απλά έγινε…καταιγισμός μηνυμάτων από θυμωμένους παίκτες.